social icons

search

more from the blog

|| Lifestyle: Perfecte start van de dag.

Hoi! Hoeveel helse ochtenden heb jij deze week al gehad? Je fiets sleutel kwijt raken, te lang in bed blijven liggen, te laat komen, ochtendhumeurtje of je verslapen. Nee, de ochtend is niet echt favoriet te noemen. Ook ik heb 's ochtends wat probleempjes, opstart problemen zijn nogal vervelend. Iknow, fietssleutels kunnen ineens je vijand worden en een wekker zetten is nog best handig. Vandaag heb ik zeven tips, om jou'n ochtend op rolletjes te laten lopen zonder er te veel moeite voor te doen.

7 ochtendrituelen voor een perfecte start van jouw dag
Word dankbaar wakker
Als jouw doel is om gelukkig en gezond te leven, dan is één van de belangrijkste ochtendrituelen dankbaar wakker worden voor alles wat jij hebt in je leven. Op deze manier zul je in staat zijn om te genieten van weer een nieuwe, mooie dag. Daarnaast is uit veel onderzoeken gebleken dat mensen die hun dankbaarheid laten zien, minder lijden aan depressie en minder angst voelen om alleen te zijn.

Schrijf je moeilijkste taak op van die dag op
Als jij productief wil zijn en jouw doelen van die dag wil bereiken, probeer dan op te schrijven wat jouw belangrijkste taak is. Je moet er dan voor zorgen dat aan het eind van de dag je doel behaald is.

Ontbijt
Dit is wel een beetje cliché natuurlijk, maar toch is je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat jouw spijsvertering op gang komt en dat jij je mineralen, voedingsstoffen en energie binnenkrijgt gedurende de dag. Je kunt alvast jouw ontbijt de avond van tevoren plannen, dat zorgt ervoor dat jij ‘s ochtends niet hoeft te haasten en dus minder snel jouw ontbijt overslaat.

 Drink water met citroen
Als jij je echt energiek wil voelen, dan drink je een glaasje water met een citroenschijfje. Je kan ook een lepel met honing in je water doen. Dit is een juiste manier om alle slechte stoffen te detoxen in de ochtend. Het zorgt ervoor dat de pH waarde in je lichaam in balans blijft en het helpt ook om je hersenen en zenuwcellen te voeden.

Sta vroeger op
Er zijn vele voordelen van het eerder opstaan in de ochtend. Bijvoorbeeld dat je meer tijd over hebt om dingen te doen die je leuk vindt, zoals het lezen van jouw favoriete boek of luisteren naar je favoriete nummers. Je moet ook weten dat veel mensen veel productiever zijn in de vroege uurtjes van de dag. Dus sta vroeg op! Dan je kun meer uit je dag halen en krijg je meer dingen af.

Luister naar vrolijke muziek
Om je energieker te voelen en meer uit je dag te halen, zou je meer moeten luisteren naar vrolijke, positieve muziek als je opstaat. Het kan je dag beïnvloeden en je humeur verbeteren. robeer selectiever en bewust te zijn over de muziek die je in de ochtend luistert. Het kan namelijk zeker een invloed hebben op je stemming gedurende de dag. Poets je tanden terwijl je staat te swingen op je feelgood music.

 Workout!
Probeer altijd een kleine workout te doen voordat je naar het werk of naar school  gaat. Natuurlijk hoeft het geen uur te zijn. Maar beweeg, je hond uitlaten zou bijvoorbeeld al een goede morning workout zijn, stukje hardlopen of met de fiets naar school/werk. Zo ben je een beetje wakker, ochtend dufheid is zo weg.


Liefs, Nienke.Reacties

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands