social icons

search

more from the blog

|| Lifestyle: Wat te doen tijdens een lange reis.

Ik vind het leuk om lang in de auto te zitten, ik luister dan muziek en kijk naar buiten. Zolang het in de auto niet enorm heet is en je comfortabel zit, vind ik het best fijn, ik ben niet dol op auto rijden omdat ik wagenziek ben, maar met wat afleiding doormiddel van oordopjes en een lange lijst muziek, gaat het nog best! Mocht je je nou echt kapot vervelen in een auto, ik heb wat tips om te doen in een auto. Misschien krijgen jullie dan iets meer zin in een reis. :) Daar gaan we!


Brand een cd met liedjes die iedereen leuk vindt.
Het is leuk om een cd te branden die helemaal naar jouw zin is, met alle hits van het jaar. Maar van constant deze liedjes te moeten luisteren wordt je familie chagrijnig (tenzij ze dezelfde muzieksmaak hebben). Wat ik dit jaar wil doen is iedereen vragen om wat ideeën door te geven, liedjes die zij leuk vinden. Dan kan ik daar een selectie van maken en ze random in een afspeellijst gooien om het daarna op een cd (of meerdere?) te branden. Zo is het leuk voor iedereen! Zo'n cd maak ik elk jaar wel, het geeft gewoon een leuke sfeer in de auto en je kunt lekker hard meezingen (verveling, no way).

Neem een tas met spullen mee om je te vermaken.
Denk aan een tekenboekje, leesboek, tijdschrift, een puzzelboekje, of speciale reisspellen die leuk zijn om samen te doen. Je telefoon is ook handig om mee te nemen, om spelletjes op te doen, een film op te kijken of muziek mee te luisteren (vergeet je oortjes niet!). Eigenlijk kun je genoeg doen tijdens het reizen. Als je snel wagenziek wordt is lezen niet zo'n aanrader. Kijk dan juist naar buiten of probeer wat te slapen. Als je slaapt gaat de tijd snel!Maak foto's. Ja, in de auto.
Fotograferen in de auto kun je ook doen! Car selfies (haha) of de natuur fotograferen uit het raam. Dat kan nog eens een leuk effect krijgen ook.

Spellen doen met z'n allen. Of gewoon kletsen.
Het leukste is toch wel om iets samen te doen nu je met de familie in een auto zit. Er zijn zoveel 'autospelletjes'. Tel bijvoorbeeld hoeveel gele auto's je ziet, vorm samen een verhaal (telkens maakt iedereen een zin), maak zinnen bij kentekenborden, enzovoorts, heel olskool maar stiekem vind iedereen dat nog steeds leuk. En je hebt iets te doen, haha! Het is natuurlijk ook leuk om gewoon te kletsen. Bedenk bijvoorbeeld een stelling waar jullie over kunnen discussiëren, en houd je eigen debad.


Liefs, Nienke.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands