social icons

search

more from the blog

|| Beauty ✿ 10 do's/don'ts bij het groeien van haar.

Hoi! Veel meiden dromen van lang haar, maar helaas groeit dat niet met de dag aan. Er bestaan geen wonderen, maar wel kleine trucjes die het groeien gemakkelijker maakt van binnenuit. Vandaag deel ik met jullie tien do's en don'ts voor bij het groeien van haar, dingen die je beter kan laten, en dingen die je beter wel kan doen. Laat die lange lokken maar komen!

Afbeeldingsresultaat voor long hair tumblr

DONT: Stressen 
Soms kun je er niets aan doen dat je periodes van stress hebt, maar probéér in ieder geval zo min mogelijk te stressen. Stress is namelijk een van de factoren die zorgt voor het verlies van haar. Het verstoort de haargroei en kan er voor zorgen dat je haar uitvalt. Zorg dus voor genoeg Zen-momenten.
 
DONT: Elke dag wassen
De verleiding is natuurlijk groot om je haar elke dag te wassen, want dan zit het misschien net even mooier. Maar dit is ontzettend slecht voor je haar want het ontdoet je haar van zijn natuurlijk oliën. Probeer in plaats daarvan je haar twee, hooguit drie keer per week te wassen. 
 
DONT: Hitte gebruiken
Föhnen en stijlen: ons haar krijgt een heleboel hitte te voorduren. En zoals we allemaal weten is hitte erg slecht voor je haar (lees: gespleten en dode punten). Probeer het föhnen en stijlen/krullen daarom een beetje binnen de perken te houden. Gebruik dus ook niet te heet water wanneer je je haren wast, hoe lekker een hete douche ook kan zijn.
 
DONT: Elastiekjes met ijzer gebruiken
Zeker wanneer je je haar regelmatig in een staart, knot of vlecht hebt, kun je beter geen elastiekjes met ijzer gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar afbreekt. Het is beter voor je haar om elastiekjes zonder een metalen tussenstukje te gebruiken. 
 
DONT: Borstelen wanneer je haar nat is  
Wanneer je net onder de douche vandaan komt, ben je nog weleens geneigd om je haar meteen te borstelen zodat je het water er beter uit kunt knijpen. Helaas blijkt dat hartstikke slecht te zijn; ook hier breekt je haar van af.
  
DO: Je hoofdhuid masseren
Dit is lang niet de meest vervelende tip. Door je hoofdhuid te masseren zorg je voor een goede bloedtoevoer en dat stimuleert je haargroei weer. En daarnaast voelt het natuurlijk ook nog eens hartstikke fijn. Dus masseer je hoofdhuid regelmatig, of laat je lover het doen. Sla je twee vliegen in een klap! 
 
DO: Je haar op de kop laten hangen
Oké, we geven eerlijk toe dat een klein beetje raar klinkt maar het schijnt te werken: je haar op de kop gooien. Het is simpel: je laat je hoofd op de kop naar beneden hangen voor ongeveer drie minuten. Het stimuleert namelijk de circulatie van je bloed en daarmee ook de groei van je haar.
 
DO: Eimasker
Eieren zijn erg goed voor de groei van je haar. Ze zitten namelijk vol met proteïne en andere dingen die erg goed zijn voor je coupe fabulous, zoals ijzer, zwavel, fosfor en zink. Het is daarom goed om één keer in de maand een eimasker te nemen. Hoe je het maakt? Heel simpel: kluts gewoon twee eieren en vier eetlepels olijfolie door elkaar. 
 
DO: Voorzichtig kammen
Als je haast heb en toch nog een beetje goed voor de dag wilt komen, rag je die kam door je haar. Alleen is dat niet zo’n goed idee. Je kunt je haar veel beter voorzichtig kammen. Begin dus onder bij de punten en kam daarna steeds hoger naar beneden. Als je meteen boven aan begint, kam je de klitten alleen maar verder door je haar. 
 
DO: Kokosmelk in conditioner 
Naast eieren is er ook nog een ander soort voedsel dat goed is voor je haar: kokosmelk. Er zitten heel veer proteïnen en vitaminen in die ervoor zorgen dat je haar sterker wordt. Voeg gewoon wat kokosmelk toe aan je conditioner en het klusje is al geklaard. 
 
 
Liefs, Nienke.

Reacties

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands