social icons

search

more from the blog

|| Beauty ✿ Make-up look in stappen.


Hoi! Je hebt soms van die dagen dat je van les naar les rent of druk aan het werk bent en vervolgens door moet naar een feestje of etentje. Er is geen tijd om naar huis te gaan, laat staan om je om te kleden. Vind je het too much om met smokey eyes de deur uit te stappen maar wil je wel je dag look omtoveren naar een avond make-up look? Lees dan verder, in een paar simpele tips kun je je daily look omtoveren tot een night look.  Stel een make-up tas samen en neem daarin een paar producten mee zodat je na school of werk je make-up transformeert in een avondlook. Je hebt niet veel make-up nodig om een verschil te maken.


BLOTTING PAPER
Begin bij de basis. Ga naar de wc of kijk in de spiegel en pak een blotpapiertje uit je tas. Wat blotting paper doet is het overtollige vet van je huid halen. Het is een soort vloeipapier dat je op de huid dept wat vervolgens het vet absorbeert. Hierdoor heb je minder tot geen poeder nodig en glim je niet meer. Ideaal om in je tas mee te nemen, dus! 
CONCEALER
Misschien zie je er moe uit, dus neem in ieder geval een (oplichtende) concealer mee. Met de concealer verberg je donkere kringen en eventueel rode plekken rondom de neus waardoor de huid er weer fris en egaal uitziet. Skip foundation en gebruik alleen iets om de nodige plekjes te verbergen. Matteer eventueel de t-zone en concealer met poeder, zodat je make-up er de hele avond op blijft zitten. 

OOGPOTLOOD
Oogpotlood maakt een wereld van verschil. Ga je overdag voor nude? Breng dan 's avonds een zwarte eyeliner. Neem een wattenstaafje mee zodat je het oogpotlood van die ochtend eraf kunt halen. Een goud/bruine oogpotlood is ook mooi voor de avond, het geeft je een soort smokey look zonder hard te ogen zoals zwart oogpotlood wel doet. 

VLOEIBARE EYELINER
Je hebt geen oogschaduw nodig als je een vloeibare eyeliner in je tas hebt. Een eenvoudige lijn maak je anders door er een wing van te maken. Als je helemaal geen eyeliner op hebt is het ideaal omdat het je een andere oogopslag geeft. Trek de eyeliner door tot je binnenste ooghoek voor een cat eye.
  
LIPSTICK
Wat een wereld van verschil maakt is een (andere kleur) lipstick. Ga voor fris roze, transparant rood of een mooie gloss op de lippen. Als je kiest voor een lipkleur met een koele of blauwe ondertoon lijken je tanden witter. Met lipstick is je look al snel heel anders, het is een echte verschil-maker.
 
 
BLUSH
Een roze blush op de appels van je wangen laat je huid weer stralen en geeft een frisse blos op je gezicht. Breng een goede hoeveelheid aan, maar doe het bewust en met een kwast waarvan de haren wijder uit elkaar staan. Op die manier heb je nooit te veel blush op je wangen. 

WIMPERKRULLER
Normaal gesproken raden we het niet aan om je wimpers te krullen terwijl je al mascara hebt aangebracht, maar in noodgevallen komt een wimperkruller goed van pas. Aan het einde van de dag zakken wimpers meestal naar beneden en door het even te krullen zit er weer een mooie ronde vorm in. Wees voorzichtig en knijp je wimpers niet fijn, aangezien je waarschijnlijk al mascara op je wimpers hebt zitten. Vervolg eventueel met je favoriete mascara.
 
 
HIGHLIGHTER
Glans laat zelfs een doffe en matte huid er weer stralend uitzien. Neem daarom een highlighter of - nog beter - een gloss mee die je zowel op je lippen als op licht op je jukbeenderen kunt deppen. Heb je een highlighter bij je? Dat is ook prima. Gebruik de kwast die je gebruikt voor blush om het aan te brengen op de jukbeenderen. Vervolgens kun je ook met je vinger highlighter in je binnenste ooghoeken aanbrengen en boven je lippen voor vollere lips.


Liefs, Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands