social icons

search

more from the blog

|| Lifestyle ✿ Handige leer en studie tips ✿ Part 1.

Hoi! Er is een tijdje geleden iemand geweest die aan mij vroeg, of ik wilde bloggen over mijn leertips en hoe ik zelf leerde. Ik wilde er niet echt wat mee doen, maar nu dus toch wel. Leren is voor mij niet heel moeilijk, of een hele opgave. Ik leer bijna nooit echt alles uren, maar lees alles door, maak samenvat- tingen en probeer dat in mijn hoofd te krijgen. Dus ik heb de beste tips voor jullie, opgedeeld in meerdere artikelen. Als een soort van serietje. 
image


RUST EN RUIMTE IN JE HOOFD
Zorg ervoor dat je ruimte in je hoofd hebt om goed te kunnen werken. Dat betekent: betaal die ene rekening, zorg dat je wat te eten in huis hebt en zet een lekkere kop thee. Zo hoef je je tijdens het studeren geen zorgen meer te maken over die dingen! Je hoeft geen boodschappen meer te doen, je hebt alles netjes geregeld en je hoofd is leeg en klaar voor het studeren. Studeren werkt niet als je je niet goed kunt concentreren, dus zorg ervoor dat je hoofd niet wordt afgeleid door andere zaken.

OPGERUIMD STAAT NETJES
In diezelfde categorie valt: zorg dat je bureau opgeruimd is. Niets is zo vervelend als hard aan het leren zijn terwijl je oog ineens op die gezellige vakantiefoto valt. Of op een berg papier die je eigenlijk had moeten opruimen, zorg dat je omgeving, net als je hoofd, opgeruimd is!

LIJSTJE
Maak een realistische lijst met taken die je denkt per dag uit te kunnen voeren. Plan dus vooruit! Heb je drie vrije dagen? Verdeel je werk dan over drie dagen, en zorg ervoor dat je niet alleen de laatste dag goed benut, maar ook al de eerste dag meteen begint. Er zijn twee typen studeerders; uitstellers en te harde werkers. De uitstellers beginnen het liefst pas op de laatste dag met leren, maar omdat je dan niets meer kunt herhalen heeft dat weinig effect. De te harde werkers leren zich op de eerste dag helemaal suf, waardoor ze weinig informatie meer opnemen, terwijl ze nog twee dagen over hebben. Welk type ben jij? Zodra je dit weet, weet je wat je valkuil is en kun je hiermee aan de slag.

STRATEGIE
Plan de taken ook strategisch in! De truc is om de moeilijke en belangrijke taken pas als laatste uit te voeren. Als je die namelijk eerst doet, stel je jezelf weer open voor niet belangrijke en niet urgente zaken (zoals Facebooken en blogjes lezen). Als je weet dat je nog iets heel belangrijks moet doen werk je harder door, echt waar!

PAUZE
Las pauzes in. Zorg ervoor dat je af en toe kunt ontspannen, want van hele dagen achtereen leren wordt je niet veel slimmer. Integendeel, zonder pauzes neem je na een uur of twee al vrijwel geen nieuwe informatie meer op. Ai!
Liefs, Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands