social icons

search

more from the blog

|| Lifestyle ✿ Handige leer en studie tips ✿ Part 2.

Hoi! Welkom terug bij artikel twee van mijn leertips. Ik leer bijna nooit echt alles uren, maar lees alles door, maak samenvattingen en probeer dat in mijn hoofd te krijgen. Sommige vinden leren moeilijk, dus ik heb de beste tips voor jullie op een rijtje gezet, opgedeeld in meerdere artikelen. Als een soort van serie, dit is part two. Ik weet niet of er nog een derde artikel komt, maar dat zien jullie dan wel weer.
image


 
 
RUSTIGE RUIMTE


Zoek een rustige ruimte op om te studeren. Vertel aan je familie of huisgenootjes dat je echt moet leren en niet gestoord wilt worden – ook niet voor een koekje elke vijf minuten! Kun je je echt niet concentreren thuis of besluiten je buren net tijdens jouw studieweekend hun huis te verbouwen? Zoek dan een andere plek op, bijvoorbeeld de bibliotheek, om te studeren. Tip: ook in de bibliotheek kan het rommelig zijn. Zoek daarom een plekje op de hoogste verdieping en in een hoekje, zodat je zo min mogelijk gestoord zult worden. Ga in elk geval niet dicht bij het gangpad, de toiletten, het kopieerapparaat, of de deur zitten!

EET GOED
Mensen die niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen scoren slechter op toetsen en onthouden minder. Niet lijnen dus! Zorg ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren en ontzeg jezelf geen maaltijden. Let ook goed op je suikerinname, want als die te hoog is kun je suikerpieken, maar ook suikerdalen krijgen. Tijdens zo’n dal komt er niets uit je vingers en voel je je behoorlijk futloos, dus voorkom die!

SLAAP VOLDOENDE
Net als je voedsel is ook je slaap erg belangrijk. Zorg voor ten minste acht uur slaap zodat je goed uitgerust aan je leerwerk (en later ook aan je toets) begint. Niets is slechter voor je concentratie dan slaap en trek. Genoeg slapen is altijd al erg belangrijk, maar als je je hersenen echt nodig hebt, geef je lichaam heel veel rust.


KAUW KAUWGOM
Door kauwgom te kauwen zorg je er niet alleen voor dat er meer bloed naar je hersenen gaat, ook zorgt het ervoor dat je zowel bewust als onbewust ergens mee bezig bent. Als ik geen kauwgom kauw tijdens een toets word ik constant afgeleid door kuchjes, schuivende stoelen en laatkomers. Door kauwgom te kauwen geef je je onderbewuste een kleine taak om op te letten en ben je minder snel afgeleid.
 
ONTSPAN
Ontspan! Let it go. Je hebt goed geleerd, dus sluit je boeken de dag voor de toets op tijd en ga lekker slapen, laat je niet in de war brengen door andere die zenuwachtig zijn! Jij hebt goed geleerd en daar moet je op vertrouwen. You can do this!


Liefs, Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands