social icons

search

more from the blog

Lifestyle ✿ Tips to be healthy and fit.

Hoi! We willen ons natuurlijk allemaal healhy, fit en goed voelen. Maar dat gaat niet allemaal vanzelf. Ik heb wat dingen op een rijtje gezet waardoor je jezelf wat beter van kunt voelen, en wat tegelijkertijd ook nog super gezond is om te doen! Hopelijk voel je je al gezond en happy, maar mocht dat nog niet zo zijn, hopelijk kan ik je een beetje helpen. Want heay, we verdienen dat toch?

 
Eet gezond.
Een groot deel van hoe fit en gezond jij je voelt, heeft met voeding te maken. Je bent wat je eet, je voelt je hoe je heet. Junkfood en snacks zijn misschien wel lekker, maar best slecht voor je. Door gezond en gevarieërd te eten, voel je je een stuk gezonder, en als je je gezond voelt, voel je je meteen fitter.

Kijk ook naar positieve dingen.
In een sombere bui ben je geneigd om vooral naar negatieve dingen te kijken. Je blijft ook makkelijk in negatieve gedachten hangen. Ja, het weer is klote. Ja, je voelt je somber. Ja, dingen kunnen beter. En ja, je hebt een fijn gezin en/of lieve vrienden. Ja, er zijn dingen waar je tevreden over bent en ja, jij bezit de kracht om goed met deze situatie om te gaan.
 
Doe iets.
Blijf niet hangen in allerlei gedachten. Nadenken kan praktisch en handig zijn, maar als je je somber voelt, werkt nadenken meestal averechts. De snelste manier om van je denken afgeleid te worden is om wat te doen. Dus kom van die bank af en doe iets. Al is het maar de afwas.
 
Ga naar buiten.
Ga naar buiten, maak een wandelingetje, denk eens na over wat jij eigenlijk allemaal echt wilt. Het is heel gezond, en ook goed voor het geestelijke gedeelte. Ga eens wandelen in het bos, of op het strand. Je hoeft niet alleen te gaan, je kan altijd aan je vriendin vragen of ze mee wilt. En als je een hondje hebt, kan die natuurlijk ook gewoon gezellig mee, die vind dat ook heerlijk!
 
Sporten.
Ga sporten! Maakt niet uit hoelang, en wat je doet. Als je het doet is het goed. Goed voor je lichaam, goed voor je mindness en hoe lekker is het, om even lekker alles eruit te halen? Ik zelf ben fan van de 8 minute fitness app, en ik sport ook vaak thuis. Gewoon op youtube via blogilates. Voel mezelf daarna veel beter, energieker en vrolijker.
 
Liefs, Nienke.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands