social icons

search

more from the blog

Lifestyle ✿ Tips voor een no buy maand.

Hoi! Helaas hebben we geen geldboom in onze tuintjes. Je maakt de laatste tijd al je geld op aan kleding, make-up en feestjes.  Komt dit jou bekend voor? Dan is het tijd om er iets aan te doen: een tijdje niks meer kopen! Ik geef daarom tips om je no buy week, of maand vol te houden.
Money In A Jar Tumblr Money jar tumblr money jar


HOUD EEN DOEL VOOR OGEN
Waarvoor ben je aan het sparen, of wat zou je heel graag willen. Wil je graag die een mooie designer tas kopen of heb je geld nodig voor je vakantie? Als je weet waarvoor je het doet, ben je veel gemotiveerder en dat is precies wat je nodig hebt. 

VERTEL HET ANDEREN/DOE HET SAMEN
Vertel iedereen dat je bezig bent met een no buy. Op die manier heb je altijd een stok achter de deur en is de kans kleiner dat je stiekem iets koopt. Nog beter is om het samen met een vriendin te doen. Dat maakt het makkelijker, en leuker.

STEL DUIDELIJKE REGELS
Het is belangrijk om voor jezelf duidelijke regels op te stellen, zodat je weet waar je aan toe bent en wat je mag en wat niet. Mag je helemaal niets kopen of alleen geen kleding? Horen sokken en ondergoed ook bij kleding? Zo kom je minder snel in de verleiding.

SPAAR HET GELD
Stop het geld dat je anders had uitgegeven nu in een spaarpot voor extra motivatie. Zo zie je dat alle moeite niet voor niks is en het zal je verbazen hoeveel geld je uitgeeft. Je kunt het potje helemaal in DIY style maken, dus je kan er nog iets heel moois van maken.

WEES CREATIEF
Ook tijdens je no buy komt het waarschijnlijk voor dat je geen leuke kleding in je kast kunt vinden. Toch zul je het er voor nu mee moeten doen. Met een beetje creativiteit kun je zeker een leuke outfit samenstellen. Normaal was je de stad in gegaan om iets nieuws te kopen voor een feestje, maar nu probeer je je eigen kleding op een andere manier te combineren en dat is juist leuk!

RUILEN
Je mag niets kopen, maar wel ruilen of lenen. Als je iets nodig hebt kun je altijd je moeder of zus lief aankijken en wie weet kunnen zij je helpen. Zo kom je erachter dat je helemaal niet alles hoeft te hebben, maar dat jullie ook spullen kunnen delen.

WELKE SPULLEN HEB JE ECHT NODIG/ WIL JE ECHT HEBBEN
Je mag nu een tijdje helemaal niks kopen, maar dat is natuurlijk niet voor altijd. Als je een maand niet gaat shoppen heb je alle tijd om er over na te denken welke spullen je echt graag wil. Als je no buy voorbij is kun je direct de stad in om de items die je echt wil hebben te scoren, wedden dat je veel minder impulsaankopen doet?

GA NIET DE STAD IN
Je mag niets kopen, dus je hebt er ook weinig te zoeken. De verleiding is veel moeilijker te weerstaan als je in een winkel bent. Vermijd ook reclamefolders en webshops, want die brengen je ook alleen maar in de verleiding. Als je echt iets nodig hebt, vraag dan je moeder of een vriendin om je direct naar de kassa te slepen.

RUIM OP
Je houdt waarschijnlijk geen no buy omdat je zo weinig spullen hebt. Het is dus tijd om je kledingkast en make-up stash uit te mesten, want er komen zeker dingen tevoorschijn waarvan je niet wist dat je ze had.

HEB JE TOCH IETS GEKOCHT?
Dat is natuurlijk jammer, maar het is niet zo dat je no buy nu geen zin meer heeft. Als je er helemaal mee stopt weet je zeker dat je meer geld gaat uitgeven. Probeer door te zetten tot het eind van de maand, want het is echt zinvol. Het gaat niet alleen om die ene maand dat je niks koopt, maar je zult in het algemeen heel anders naar jouw uitgaven kijken.


Liefs,
Nienke.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands