social icons

search

more from the blog

Beauty ✿ Tips & Trics voor gladde zomer benen.

Hoi! Het begint steeds meer op zomer te lijken, dus het word langzamerhand tijd om je benen weer te gaan showen. Zijn de jouwe er al klaar voor? Mooie en gladde benen zijn nog lang niet zo makkelijk te krijgen als je zou denken. Met deze  tips weet je zeker dat het goed gaat, en laat je je benen op hun mooist uitkomen. Het verzorgen van je benen is niet alleen heel erg belangrijk, het maakt ook echt verschil uit, je kan je benen mooier doen lijken/ er uit laten zien. Score!
 

Week je benen
Haren worden zachter als je ze langere tijd in het water houdt. Daardoor zal het scheren beter gaan en minder snel voor irritatie zorgen. De kans dat je jezelf open scheert is daardoor ook kleiner. Daarom is benen scheren onder de douche of in bad heel goed. Zie het als een excuus om langer in het warme water te blijven.
 
Scheer niet droog
Soms heb je haast en moet je nog even heel snel een scheermesje over je benen halen, maar doe het alsjeblieft niet helemaal droog! Het is super slecht voor je huid en waarschijnlijk krijg je er een uurtje later al spijt van. Droog scheren zorgt voor een hele droge huid en daardoor voor irritatie en huidschilfers. Je wilt toch niet de hele avond jeuk aan je benen hebben? Maak je benen goed nat en houd het scheermesje even onder de kraan. Dat scheelt echt al een heel stuk!

Scheerschuim of gel
Een scheerproduct maakt het niet alleen makkelijker om te scheren, maar verzorgt je benen vaak ook nog. Tijdens het scheren wordt je huid lekker zacht en weet je zeker dat de haren zo dicht mogelijk bij de huid worden afgeschoren. Als je geen product in huis hebt, kun je ook conditioner of olijfolie gebruiken, ik gebruik wel eens babyolie of gewoon douchegel als scheergel, kan best.
 
Gebruik een goed scheermesje 
Waarschijnlijk is geld besparen een van je prioriteiten, maar probeer niet het goedkoopste scheermesje te kopen. Goedkope mesjes pakken niet alle haartjes mee en voelen ook niet echt prettig aan tijdens het scheren. Het kost je misschien iets meer, maar het is het waard. Vaak gaan duurdere mesjes ook iets langer mee, dus eigenlijk maakt het qua geld niet zo heel veel uit.
 
 Scrubben
Je hoeft niet iedere dag te scrubben, maar één keer in de week kan het scheren al een stuk bevorderen. Tijdens het scheren zal je scheermesje namelijk ook dode huidcellen meenemen, waardoor het mesje sneller vol raakt en minder haartjes meeneemt.
 
Insmeren
Als je jeuk goed wilt voorkomen, is insmeren na het scheren heel belangrijk. Je zorgt dat het vocht in je huid weer in balans komt en daardoor zullen ze nog meer stralen. Makkelijk toch?
 
Liefs, Nienke.

Reacties

  1. Handige tips! ik scheer altijd met douchegel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands