social icons

search

more from the blog

Healthy ✿ 10 Redenen om te gaan hardlopen.

Hoi! In het jaar 2015, leven veel mensen die iets aan hun gewicht/conditie/fitheid/gezondheid willen doen. Maar daar blijft het meestal bij. Dat is zonde, want je kunt doelen maken en daarna bereiken wat je wilt. Als je wilt beginnen met sporten, is hardlopen het gene dat als eerste in je op komt. Maar vaak kom je alleen op het idee, en doe je er veder niks mee. Ik raad je aan om het te gaan doen! Go for it! Vandaag heb ik tien hele goede redenen waarom het goed is om te beginnen met hardlopen.Hardlopen kun je overal
Hardlopen is bijna de enige sport die je overal kunt doen. Je kunt een rondje in het park rennen en bij slecht weer kun je een paar kilometer rennen op de loopband. De echte hardloop junkies maken zelfs op vakantie nog een rondje.
 
Hardlopen zorgt voor ontspanning
Je hebt vast weleens van die momenten dat de deadlines en toetsen je om de oren vliegen en je niet meer weet waar je beginnen moet. Ga de volgende keer dan eerst een stuk hardlopen, want hierdoor maak je een stofje aan dat invloed heeft op je humeur, zelfvertrouwen en geheugen. Ook voel je je vaak een stuk relaxter waardoor je beter met stress kunt omgaan. 
 
Je kunt eindeloos afwisselen
Mensen die zeggen dat hardlopen saai is, hebben het waarschijnlijk nog nooit geprobeerd. Ze weten waarschijnlijk niet dat je hardlopen zo afwisselend kunt maken als je zelf wil. Je kunt niet alleen variëren in de routes, maar je kunt ook intervaltraining afwisselen met een duurloop.
 
Je krijgt een beter geheugen
Onderzoeken hebben uitgewezen dat je de kans op dementie en alzheimer verkleint, zelfs als het in je familie zit. Sowieso verbetert je geheugen als je vaker sport, dus loop regelmatig een rondje en de volgende keer haal je met gemak een 8 voor je proefwerk!
 
Je krijgt een energieboost
Je wordt misschien al moe als je aan hardlopen denkt, dus je kunt je er waarschijnlijk niets bij voorstellen. Toch heb je vaak na een paar kilometer rennen meer energie en heb je andere klusjes zo gedaan. Productief werken!
 
Hallo abs!
Tijdens een rondje hardlopen train je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar je werkt ook aan je buikspieren. Het is dus veel effectiever én leuker dan die saaie buikspieroefeningen die je op je slaapkamer doet.
 
Je verbetert je uithoudingsvermogen
Als je regelmatig gaat hardlopen, mis je nooit meer de trein als je een sprintje moet trekken.
 
Je slaapt beter
Er is onderzocht dat hardlopers beter slapen dan mensen die niet hardlopen. Hun lichaam is beter in staat om het slaapritme te plannen. Van al dat rennen word je natuurlijk ook een beetje moe, maar dat zorgt voor voldoening. Van bewegen en sporten krijg je een hele hoop energie terug.
 
Je krijgt meer zelfvertrouwen
De eerste stap zetten om te gaan hardlopen kan lastig zijn, want je bent bang dat je aan het eind van de straat al moe bent. Toch zul je merken als je eenmaal de deur uit bent gegaan, je alleen maar trots op jezelf bent en dat verbetert je zelfvertrouwen. Als je na een paar weken een heel rondje kunt rennen ben je nog trotser!
 
Je wordt gelukkiger
Als je aan het hardlopen bent maakt je lichaam endorfine aan, dat is een stofje waardoor je je gelukkig voelt. En dat niet alleen, want het blijft ook nog eens twee keer zo lang in je lichaam na het sporten.
 
Liefs,
Nienke.

Reacties

 1. Handig artikel! ik hardloop weer sinds februari. bikinibody maken. (;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn artikel! Ik ben zelf nu sinds een maandje aan het hardlopen en het bevalt me heel erg goed! Het gaat steeds beter :) Dit soort artikelen inspireren me altijd :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stay strong! Blijf volhouden, Uiteindelijk nemen mensen vaak en stop, en beginnen dan niet meer. Dat zou zonde zijn. Liefs,

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands