social icons

search

more from the blog

Beauty ✿ Slechte haar gewoontes.

Hoi! Wij vrouwen willen allemaal mooi en gezond haar en om dat te bereiken, proberen we ons haar zo goed mogelijk te verzorgen. Maar wist je dat je soms jouw haar met bepaalde dingen juist kunt beschadigen? Dat is zonde, zeker als je zelf niet door hebt dat je je eigen haar aan het beschadigen bent. Daarom is het beter om wat meer te weten over het verzorgen van je haar. Daarover is heel veel op het internet te vinden, en vandaag heb ik een aantal slechte gewoontes op een rijtje gezet.

Iedere dag je haar wassen is niet goed
Ondertussen is dit wel algemeen bekend, maar toch is de verleiding groot als je toch eenmaal lekker onder de douche staat om je haar ook mee te wassen. Maar wat er gebeurt als je dit iedere dag doet, is dat je haar zijn natuurlijk oliën verliest door gebruik van shampoo en deze geven jouw haarbos juist een gezonde glans. Was je haar daarom niet iedere dag en gebruik soms gewoon alleen conditioner.

Was het op de juiste manier
Naast dat je niet iedere dag je haar moet wassen, moet je ook opletten op hoe je je haar wast. Veel mensen doen shampoo op hun handen en beginnen met het inmasseren van de punten en werken zo naar boven, zoals soms in reclames ook te zien is. Niet doen! Zo veroorzaak je namelijk alleen maar klitten. Daarnaast is nat haar ook nog het meest gevoelig voor beschadigen.

Borstel je natte haar liever niet
Heb jij na het douchen veel klitten in je haar en heb je meteen de neiging de borstel er flink doorheen te halen? Doe dit dan niet! Wacht tot je haar droog is. Nat haar is zoals eerder gezegd namelijk erg gevoelig voor beschadigen en kan ook sneller afbreken. Maar het is natuurlijk begrijpelijk dat je niet met een klittenboel naar je school, studie of werk gaat. Wat je kunt doen, is dat je onder de douche je haar al kamt als de conditioner er nog in zit. Dit brengt de minste schade aan je coupe.

Haaraccessoires gebruiken in je natte haar is niet verstandig
Het is ook niet verstandig om klipjes of elastiekjes in je natte haar te doen. Je kunt beter wachten tot het droog is en minder breekbaar. Daarnaast is het sowieso goed voor je haar om niet iedere dag een staart of een knotje te dragen. Hoe praktisch of leuk het ook is, maar het kan geen kwaad je haar tussendoor ook een ‘relaxdagje’ te geven en je lokken lekker los te laten hangen.

Te vaak föhnen, stijlen of krullen is niet goed voor je haarbos
Wat ook algemeen bekend is, is dat warmte niet goed is voor je haar. Probeer daarom je haar niet te vaak te föhnen, stijlen of te krullen. Als je dit namelijk dagelijks doet, zullen je mooie lokken uitdrogen, beschadigen en zijn glans verliezen. Wil je toch graag je haar stylen met een stylingapparaat, zorg er dan in ieder geval voor dat je een hitte bestendige haarspray gebruikt. Dit beschermt tegen gespleten punten en haarbreuk.


Liefs,
Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands