social icons

search

more from the blog

Happiness ✿ Tips om happy te blijven.

Hoi! Soms zit alles even tegen, de tegenvallers stapelen zich op en er lijkt maar geen einde aan te komen. Kortom: je zit in een dip en je komt er niet meer uit. Herken je jezelf hier in?  Erg vervelend, maar de oplossing is hier. Na het lezen van de onderstaande tips ben jij in no time weer helemaal happy en stralend. Enjoy your days! <3

Zorg voor voldoende slaap
Slaap is erg belangrijk voor je gezondheid en humeur. Gemiddeld heb je acht uur slaap per nacht nodig om goed en vitaal de dag door te komen. Wanneer jij te weinig slaapt maakt jouw lichaam het stofje cortisol aan, door dit stofje ben je de gedurende dag meer gestrest en geprikkeld.

Knuffelen
Je hoeft echt niet elke voorbijganger die jou passeert een knuffel te geven, maar af en toe een goede vriendin of je vriend knuffelen zorgt ervoor dat je gelukkiger bent. Wanneer je iemand knuffelt, maakt je lichaam het hormoon oxytine aan. Oxytine vermindert stress en angst, waardoor je vrolijker de dag doorkomt.

Geef complimentjes
Wat is er nou fijner dan complimentjes krijgen? Het geeft je een goed gevoel en je wordt er vrolijk van. Maar, niet alleen complimentjes krijgen is fijn, ook het geven van complimentjes maakt jouw dag weer goed! Je maakt je medemens blij en ook jij wordt er beter van, win-win situatie!

Leg die smartphone weg
Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder de smartphone; even snel een berichtje versturen of buienradar checken. De greep naar je mobiel is zo makkelijk, dat we soms even vergeten dat er meer is dan alleen de ‘mobiele wereld’. Toch, hoe ongeloofwaardig het misschien ook klinkt, ben je gelukkiger als je niet fulltime bereikbaar bent. Leg hem gewoon een keertje weg en geniet van de rust, het zal je goed doen.

Drink voldoende water
Water is goed voor je lichaam en daarbij dus ook voor je gezondheid, wat resulteert in een vrolijke jij. Door water krijgt jouw lichaam meer vocht binnen, maar geen vetten of suikers. Zo’n 1,5 tot 2 liter op een dag is voldoende.

Girls night out!
Wat is er nou fijner dan een avondje lekker roddelen, make-uppen, films kijken en uitgaan met vriendinnen? Af en toe een dagje of een avondje uit zorgt ervoor dat jij vrolijker en gelukkiger bent. Je bent even weg uit de dagelijkse sleur en je kunt even lekker je hart luchten, altijd fijn!

Praten
Praten, praten en nog eens praten is vaak nog het beste hulpmiddel tegen een dipje. Het maakt niet uit tegen wie, als je gewoon maar lekker je hart kan luchten en misschien een beetje advies kan krijgen. Blijf nooit te lang rondlopen met een dip, je gaat dingen opkroppen en het wordt er niet beter van.
 
Liefs, Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands