social icons

search

more from the blog

Lifestyle ✿ Van de ochtend gaan houden.

Ben jij ook iemand die een gruwelijke hekel heeft aan de ochtend en vind je het moeilijk om 's ochtends afscheid te nemen van je bed? Je bent niet de enige, ik hoor er ook bij! Maar het leven gaat door en je moet gewoon naar je school of werk toe, dus tijd om op te staan. Met de volgende tips begin je de dag goed en leer je hoe je meer van de ochtend kunt gaan houden. Zelfs als je om half zes moet opstaan. Bij mij is het soms vreselijk, ik kan er niet uitkomen zonder eerst nog eens om te draaien. Voor tips om van de ochtenden te gaan houden, lees maar verder!


Bloemen
Het is niet verkeerd om wakker te worden met een goed uitzicht. En oké: natuurlijk word je niet elke dag wakker op een heerlijk warm eiland en waarschijnlijk lig je ook niet in de armen van een super hotte mannelijk model terwijl je jouw ogen opent. Zoek daarom geluk dichterbij huis en koop (nep)bloemen! Zo'n bos van jouw favoriete soort laat je ongetwijfeld beter voelen zodra die vervelende wekker afgaat.
 
Wekker
Over wekkers gesproken... Wissel eens van wekker(toon). Het is namelijk niet ongebruikelijk om de vervelende associatie te hebben met een bepaald nummer of beltoon omdat dat in de meeste gevallen betekent dat je moet opstaan. Kies bijvoorbeeld eens voor swingend Beyoncé nummertje of een andere artiest en laat diegene jou uit bed schreeuwen. Morning!
 
Licht
Hoe donkerder je kamer is, hoe moeilijker het is om op te staan. Tenzij je elke dag om 5 uur op moet staan, dan begrijpen we het. Vervang donkere gordijnen voor een set die licht doorlaat of word rustig wakker met een lamp zoals een wake up light. Laat de zonnestralen maar komen!
 
Water
Nadat je Instagram en Facebook hebt gecheckt is het toch echt tijd om je benen over de rand van het bed te gooien en jezelf uit bed te hijsen. Water helpt je om de dag goed te beginnen, dus vul een groot glas en drink het leeg. Je weet vast wel dat water goed is voor je lichaam en huid en op deze manier begin je de dag goed. 's Ochtends douchen helpt ook om wakker te worden, mits het water niet te warm is en je natuurlijk de tijd hebt om te douchen. Een plens koud tot lauwwarm water in je gezicht wil ook wel eens helpen om de laatste restjes slaap te laten verdwijnen. 
 
Sinaasappel
De geur van koffie en thee is misschien jouw definitie van ochtend en ontbijt, maar het is nog beter om jezelf te omringen in citrus aroma's. Deze geuren geven de hersenen een goede wake-up call. Je kunt bijvoorbeeld een citrus douchegel gebruiken of citrusvruchten ruiken of eten. Hmmm!
 
Positief denken 
Je begint de dag slecht als je in een golf van negatieve gedachtes belandt. Denk positief en optimistisch. Het is lekker weer, je haar zit bijzonder goed en yes, eindelijk is die puist verdwenen! Het leven is niet zo zwaar als je naar de positieve kanten kijkt. Als je elke ochtend positief de dag begint wordt opstaan en de dag starten een stuk makkelijker. Focus je hierbij niet op het aantal uren dat je geslapen hebt, want op sommige dagen kruip je dan liever meteen weer je bed in. ;-)
 
Rust
Moet je wel erg vroeg opstaan en heb je daar elke keer weer veel moeite mee? Sta dan eens stil bij de rust die bij de vroege ochtend hoort. Je hoort hoogstens een paar vogels zingen, maar verder gebeurt er weinig op straat. Geen auto's, geen mensen... helemaal niets. Er is niemand die op je let, want het is alleen jij en de frisse lucht. Niet verkeerd, toch? 
 
Liefs, Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands