social icons

search

more from the blog

Beauty ✿ Zo blijft je make-up beter zitten.

Hoi! Het is weer zomer, das wel leuk hoor. In de zomer kan je er weer flink tegenaan met felle lipstick, bronzer en highlighter. Maar wat een veel voorkomend probleem is, make-up smelt als een malle van je gezicht af. Nu heb ik daar gelukkig niet zo veel ervaring mee, bij mij blijft het wel redelijk zitten, zeker met een primer. Maar helaas is dat niet bij iedereen zo. Simpele trucjes die je toe kan passen, waardoor het een stuk beter blijft zitten.


 
Gebruik kwasten Een kleine tip, maar daarom niet minder belangrijk: gebruik kwasten in plaats van je vingers. Hoe goed je ze ook wast, er blijven toch bacteriën en vuil aan zitten. Plus: bij kwasten heb je ook profijt van de verschillende soorten die door hun vorm en haartjes precies goed zijn voor het product wat je gebruikt. Enne, vergeet niet af en toe je kwasten ook schoon te maken met babyshampoo of een speciale reiniger.
   
Olievrije producten Tegenwoordig bestaat het bijna niet meer, producten op basis van olie, maar lees altijd even goed de verpakking voordat je een nieuw beautyproduct koopt. Producten op oliebasis zorgen er misschien wel voor dat je droge huid een oppepper krijgt, je make-up glijdt ook gemakkelijker van je gezicht.
 
Prima primer Het lijkt misschien totaal overbodig, maar de sleutel tot make-upgeluk is een primer, een product dat alleen op de markt is gebracht om je make-up langer te laten zitten. Een primer alleen is niet genoeg, maar het brengt je in ieder geval al dertig stappen vooruit.

Poeder + concealer + foundation
Een primer dient als basis voor al je make-up. Net zoals je een muurtje volgooit met primer voordat je gaat verven, prime je je gezicht voordat je foundation gebruikt. Alleen zit er bij make-up nog een stap tussen. Of eigenlijk twee. Wil je er echt goed verzekerd van zijn dat je gezichtje later op de dag nog net zo egaal is als om 09:00 uur ’s ochtends? Gebruik voor je foundation opdoet dan eerst een concealer voor rode plekjes en wallen en daarna een doorzichtige poeder.

Wimperkrultang
Dat je wimpers extra krullen als je naast een curly mascara ook een wimperkrultang gebruikt, weten we allemaal. Maar om extra goedgekrulde wimpers te krijgen die ook nog eens lang in een krul blijven staan, kun je de wimperkrultang het best eerst even warm maken. Dit kun je doen door je wimperkrultang dicht bij je mond te houden en er warme lucht tegenaan te hijgen. Of maak ‘m warm door de tang even met een handdoek op te wrijven. Net zoals bij een gewone krultang werkt hitte het best om een krul er goed in te krijgen. Hijgen dus.

Waterproofeyeliner en -mascara
Om je eyeliner beter te laten zitten, hebben we een gouden tip: gebruik een beetje neutrale oogschaduw. Veeg dit over je bewegend ooglid en dan vooral bij je wimperaanzet, daar waar je de eyeliner daadwerkelijk aanbrengt. De oogschaduw zorgt ervoor dat je eyeliner of oogpotlood zich beter kan hechten. Let wel op: gebruik niet te veel. Een beetje is al genoeg. Gebruik waterproofeyeliner of -oogpotlood en vergeet ook niet om waterproofmascara op te doen.

Concealer voor je lippen
Als je fan bent van een kek kleurtje op je lippen, kun je voordat je aan de slag gaat met een lipliner (dat helpt tegen het uitlopen!) je lippen lichtjes insmeren met een concealer. Niet gebruikelijk, maar wel heel effectief! Kleur daarna je lippen in, smeer er wat balsem of gloss over en ze blijven ready en steady de hele dag.

Blijf met je handen van je gezicht
Het is verleidelijk, maar probeer het zo min mogelijk te doen: met je handen aan je gezicht zitten. Of doe het alleen als je handen schoon zijn. Door vuil wordt je make-up aangetast, waardoor deze er weer sneller af gaat.
 
Heb jij nog tips?
Liefs, Nienke.

Reacties

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands