Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food ✿ Recept // Suikerloze bananenbrood.

Hoi allemaal! Vandaag heb ik iets heel leuks voor jullie, namelijk een recept. Ik schrijf eigenlijk nooit over eten, wat ik wel vaker kan doen! Omdat het natuurlijk super lekker is, en het bijvoorbeeld heel leuk is om zelf iets te maken. Het is vakantie, dus tijd zat om te gaan bakken. Vandaag deel ik met jullie een recept, namelijk hoe je bananenbrood kan maken, zonder suiker! Dus super healthy en gezond, beter kan gewoon niet. Ik vind bananenbrood heel lekker, en leuk om te maken. Mocht je het nog nooit gegeten hebben, het is vakantie, tijd om ervaringen op te doen. Ik wil dit binnenkort weer eens doen. Benieuwd naar hoe je bananenbrood kan maken? Lees dan vooral veder, dan gaan we het samen maken! :)
Gezond bananenbrood recept

Zelf vind ik brood niet altijd lekker, maar suikerbrood of rozijnenbrood vind ik al vaak iets lekkerder. Niet dat ik nooit brood eet, ik eet het eigenlijk nog best wel vaak, haha. Maar ik eet het niet altijd met super veel zin op. 
 
Dit bananenbrood is glutenvrij, suikervrij en lactosevrij. Dat is heel fijn, omdat dat bijna iedereen dit kan eten. Dan gaan we nu veder naar het recept, want daar gaat het nou eenmaal om. ;D
 

Ingrediënten gezond bananenbrood

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • Zout
Dit is alles wat je nodig hebt. Mocht je nou een echte zoetekauwer zijn, en het echt niet lekker vinden zonder, kan je het altijd zelf toevoegen. Maar pas op met de hoeveelheid, het moet natuurlijk wel een beetje gezond blijven. Goed, nu weet je wat we nodig hebben. Dan gaan we nu veder naar de bereiding.

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  5. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  6. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  7. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  11. Laat de cake afkoelen op een rooster.
En dan is je bananenbrood helemaal klaar om opgegeten te worden! Eetsmakelijk!

Q: Wil je vaker recepten zien? Let me know.
Liefs, Nienke.

Geen opmerkingen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!