social icons

search

more from the blog

Persoonlijk ♡ Mijn gezondheid. #1

Vandaag heb ik een artikel over iets dat best wel een stukje serieus is. Namelijk mijn gezondheid. Ik had de laatste tijd best wel vage klachten, last van vermoeidheid, spierverslapping, hartkloppingen en andere rottige dingen. Daarom ben ik ook maandag en dinsdag naar de dokter geweest, en daar is wat uitgekomen. Ik wil het graag met jullie delen, en mijn verhaal doen. Zodat jullie er van op de hoogte zijn en jullie er rekening mee kunnen houden. Ik wil het graag even bij jullie kwijt.


Ik ben dus afgelopen maandag bij de dokter geweest. Die heeft me op verschillende manieren onderzocht. Ik deed mijn verhaal, en hij vond het nogal zorgelijk klinken. Ik heb de laatste paar maanden heel erg last van hartkloppingen, pijn in mijn borst en een veel te hoge bloeddruk. Ik heb een scan gehad, allemaal plakkertjes op mijn lichaam waardoor ze mijn hart goed konden volgen. Heel naar, ik moest de hele tijd stil liggen en ik lag er nog al oncomfortabel. Gelukkig duurde het niet mega lang. Omdat ik ook zo heel vermoeid ben, vond de dokter het nodig om bloed te prikken, dus dat deed ik de ochtend daarna.

Bloedprikken vind ik nooit zo erg. Dus dat scheelt. Sinds vandaag weet ik de uitslag. Ik heb namelijk een te hoge waarde van mijn schildklier. Iets wat best heftig is. Gelukkig bestaan er medicijnen. Ik ben blij dat ik nu weet waar al die moeheid, hartkloppingen, spierverslappingen, trillende handen en dat soort dingen vandaan komen.

Het is een aandoening waar je eigenlijk vrij weinig aan kunt doen. Het voelt een beetje alsof je energieloos bent, en je hebt ook veel last van gewrichten. Ik vind het ongelooflijk kut. Want na een paar trappen lopen ben ik dood op. Een paar kilometer fietsen naar school voelt voor mijn lichaam als een ware hel terwijl ik het een half jaar nog kon. Ik voel me een soort van leeggezogen machine. Sporten kost mij heel veel inspanning en ik ben al moe voordat ik mijn dag begin. Ongelooflijk rot, ik hoop dat daar verbetering in komt.

Voor de zekerheid moet ik nog naar een kinderarts en cardioloog. Om mijn hart en conditie te testen. Ze gaan me nog even verder onderzoeken. Ik zou jullie op de hoogte houden, zodra er meer bekent is laat ik jullie het weten.

Een iets minder leuke kant van mijn leven. Maar ik ben heel blij dat ze iets gevonden hebben waardoor het komt. Ik heb al vijf keer eerder bloedarmoede gehad, dus ik heb al mijn halve leven problemen met het dealen van energieloos zijn, maar van bloedarmoede is op dit moment niet het geval.

Het is nog maar even wachten tot er bekent is of het erg is, of het wel meevalt. Het kan namelijk slechter of beter worden. Dus ik moet het goed in de gaten houden.

Ik ben eigenlijk wel klaar met mijn verhaal. Ik hoop dat jullie nu genoeg weten. Als het even stil is, ik kan er niks aan doen en probeer toch leuke artikelen online te zetten. School vraagt heel veel energie van mij, en school staat nu op de eerste plaats.

Liefs, Nienke.

Reacties

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands