social icons

search

more from the blog

Beauty ♡ Tien hele leuke dierproefvrije merken #1.

Ik ben zelf een voorstander van make-up producten die niet op dieren getest zijn. Maar niet iedereen let daar jammer genoeg op. Vandaag bespreek ik met jullie tien hele leuke merken, die niet op dieren testen. Je kunt dus zonder bang te zijn voor dierproeven, en daar over na te denken, producten kopen van deze merken. Er zijn genoeg merken die dat niet doen, en vandaag laat ik de eerste tien merken zien, er zijn er zoveel dat ik hierover meerdere artikelen ga maken, want ik vind het heel belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van welke merken goed bezig zijn op dit gebied.


 1. E.L.F cosmetics.
 2. Essence
 3. Catrice
 4. Kiko
 5. Hema
 6. LaSplash
 7. Make-up Geek
 8. Make-up Revolution
 9. Mua
 10. Too faced

Mijn mening over dierproeven en deze merken:

Ik ben zelf heel erg blij dat deze merken besloten hebben om geen dierproeven uit te voeren. Ook al denk ik wel dat veel merken niet zelf gekozen hebben om te stoppen met dierproeven, maar meer omdat het verboden is om te doen. Denk ook zeker wel dat er een 'duistere wereld' bestaat in het maken van producten, en dat er een hele hoop geks kan gebeuren in vage fabriekjes om bijvoorbeeld replica make-up te maken van dure merken. Maar gelukkig is dat bij deze merken niet het geval, en durf ik mijn gezichtje lekker in te smeren met producten van deze merken. 

Zelf koop ik liever ook geen producten uit China, omdat ik weet dat daar dierproeven verplicht zijn door de wet. Veel meiden kopen zich ook helemaal dubbel aan producten van Chinese webshops, neppe producten, replica's, producten waar alleen maar troep in zit en onder slechte omstandigheden gemaakt wordt. Ze kopden dat dan en smeren een hoop troep op hun gezicht, voor een hele -te lage- prijs. Ik doe dat niet, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.  Ik geef liever wat meer geld uit aan producten die ik meer vertrouwen kan. Tuurlijk, make-up is slecht voor je gezicht. Maar als je het dan doet, koop dan goed. Dierproefvrije en betrouwbare make-up hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar bij Catrice en Essence. Zelfs het make-up bij de action is dierproefvrij, helaas zou de kwaliteit niet hoog zijn, maar alles is te proberen.

Kort en krachtig, ik geef mijn geld niet uit aan iets waar dieren ziek van zijn geworden en/of pijn van hebben gehad. Dit zijn tien hele leuke merken die dierproefvrij zijn, en in het volgende deel heb ik weer tien hele leuke merken voor jullie. Er zijn genoeg merken om bij rond te neuzen, en je kunt makkelijk een hele stash opbouwen bij al deze superfijne merken. :)

Wat vind jij van merken die op dieren testen?
Liefs,

Reacties

 1. Volledig dierproefvrij dat vind ik al bijzonder. Het is goed om steeds meer aandacht hier aan te besteden. Ik wil ook meer producten dat dierproef vrij gaan reviewen. Al vind ik het lastig om achter te komen bij bepaalde onbekende merken. Ik heb zelf ook nog veel liggen dat niet dierproef vrij is en al lang gekocht. Om alles weg te doen en geen review te maken dat vind ik ook zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze zeggen vaak van wel, al kunnen wij dat niet echt controleren. Goed dat je er ook mee bezig bent!

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands