social icons

search

more from the blog

Storytime: Helemaal klaar met mijn camera & fotografie skills. (HELP!)


Weer een geweldig zeikartikel, gelukkig heb ik er daar nog niet zoveel van gemaakt. Ik kom even mijn hart luchten, want ik heb een grote issue. Mocht je het nog niet weten, een paar maanden geleden heb een nieuwe camera gekocht. Na maanden sparen kocht ik hem nou eindelijk. In dit artikel vertel ik jullie wat het probleem is en vraag jullie hulp. Misschien kunnen jullie mij wel helpen.


Camera
Ik kocht, zoals ik dus al zei een camera. Ik had al maanden een camera in mijn hoofd, maar die werd het uiteindelijk niet. Ik zat op school en mijn moeder zou hem, na haar werk gaan kopen. Alles helemaal goed. Eenmaal aangekomen in de winkel vroeg mijn moeder naar de camera, maar de werknemer die daar werkte zei dat de camera daarvoor niet geschikt voor was. En kwam met een camera, de camera die ik nu dus had. Hij zei tegen mijn moeder dat als ik het er niet mee eens was, maar eens langs moest komen om uit te leggen wat ik er slecht aan vond. Het werd winter, was al mijn spaarcenten kwijt en had een camera waarmee ik hele donkere foto's maakte. Okay, het lag aan het weer maar had toen geen geld voor softboxen. En geloof me, outfitfoto's maakt hij echt heel erg mooi, qua belichting perfect.

Inmiddels is het lente geweest, en de zomer bijna voorbij. Af en toe werd ik heel erg blij van mijn camera, maar ook heel vaak niet. Als je inzoomt word het beeld niet scherp, moeilijk scherp te stellen op iets wat je wilt en de foto's worden echt heel erg donker. Daarom wil ik toch graag softboxen gaan aanschaffen, alleen heb ik daar niet mega veel ruimte voor. Ik heb jullie hulp hard nodig, ik ben namelijk opzoek naar goedkope, goede softboxen. Kunnen jullie mij daarbij helpen? Mocht je tips hebben, laat het in de comments weten! Mochten jullie je afvragen welke camera ik heb, het is de Panasonic Lumix compact camera. Ik wilde altijd al een spiegelreflexcamera, die wilde ik in eerste instantie dus ook kopen. Maar die man 'smeerde' me dit aan. Ik wil niet ondankbaar klinken, maar ben een beetje teleurgesteld in de inzoom/scherpstel kunsten van deze camera, en zeker ook van de helderheid in de foto's. Verder is de camera geweldig met zijn kantelbare scherm.

Foto's
Ik vind het heel erg lastig om daarna de foto's te bewerken. Als de foto al niet geweldig is, is het moeilijker om er iets moois van te maken. Uren ben ik bezig om iets van de foto's te maken en dan is het alsnog niets. Ik wil omhoog, betere kwaliteit plaatsen op mijn blog. De foto's die ik maak zijn er rampzalig bij (vind ik zelf). Ik probeer er echt wat van te maken, maar het lukt niet. Daarom mijn volgende vraag, wat vinden jullie van de kwaliteit van mijn foto's? Wees eerlijk, feedback is altijd welkom. Er komen een aantal artikelen aan waarvan ik niet heel erg tevreden ben, maar het is niet anders. Ik ben er uren mee bezig geweest en ik kan er niet veel meer van maken. Het is vervelend, soms zijn er goede dagen om foto's te maken en zijn ze verbazingwekkend goed. En de andere dag zijn ze om te huilen. Het hangt heel erg af van het weer. Zeker nu het regenachtig en grauw is.

Ik wil dus softboxen gaan kopen, weet alleen nog niet welke, hopelijk maakt dat de kwaliteit van mijn foto's een stuk beter. Ik hoop het zo! Ik vind het heel erg jammer dat ik jullie geen mooie foto's kan geven op de blog. Op instagram is dat anders, ben ik heel tevreden met de kwaliteit. Mooie filter er over en ik ben tevreden! Maar ik wil ook trots kunnen zijn op de productfoto's, met de belichting. 

Geef alsjeblieft antwoord om mijn vragen, ik ben je alvast heel erg dankbaar.

Liefs,

Reacties

  1. Balen! Misschien kan je eens in bloggersgroepen op FB een oproep doen? Daar worden dit soort vragen vaak gesteld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, echt balen dat je nu de "verkeerde" camera hebt eigenlijk. Een spiegelreflexcamera vangt sowieso meer licht op en het is best raar dat die man je deze camera aanraadde. Voordat je je geld gaat uitgeven aan softboxen: je kunt kijken hoeveel deze camera opbrengt op marktplaats en alsnog een spiegelreflex aanschaffen? Vooral niet doen als je hierdoor alsnog veel geld kwijt bent hoor, maar ik denk dat je blijer bent met een camera die je écht wilt :)

    Zelf ga ik hopelijk binnenkort de Canon 700D kopen :)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands