social icons

search

more from the blog

Foodrecept: Chocolade rozijnen/kokos cake.

Vandaag een heel ander artikel dan normaal, ik ga namelijk een paar recepten schrijven in de aankomende periode. Ik begin met een Chocolade rozijnen/kokos cake, dit is het eerste recept dat online komt. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je het kunt maken,  geheel naar eigen recept. Ik heb er een gemaakt, de cake was heerlijk! Deze recepten zijn in samenwerking met Veganuts, ik heb een aantal producten ontvangen om te gebruiken.

Hierboven kun je zien hoe de cake er uiteindelijk uit gaat zien. Ik heb de cake gemaakt in een groot vierkant bakblik, zodat ik hem daarna ik kleinere stukken kon snijden. Uiteindelijk had ik 9 kleine cakejes.

Benodigdheden:
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 350 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 350 ml melk
  • 2,5 eetlepel cacaopoeder
  • 65 gr cacao nibs
  • 3 handjes rozijnen
  • 2 stukken gedroogd kokos

Hierboven zie je alle ingrediënten, dit is alles wat ik gebruikt heb om de cake te maken. Pas de hoeveelheden aan als je een kleiner blik gaat gebruiken, anders heb je veel te veel cakebeslag. Hieronder zie je een foto van het beslag, voordat hij de oven in ging.
Het recept:
Stap 1. Weeg alle benodigdheden af en zet alles klaar. Als dan eenmaal alles klaar is, kun je beginnen met het maken van het beslag.
Stap 2. Mix de boter, zelfrijzend bakmeel en de melk door elkaar in een mengkom, met een mixer of met je handen. Maar dan moet je wel goed kneden, ik raad je aan om een mixer te gebruiken want dan heb je de minste kans op klontjes in het beslag.
Stap 3. Doe daar de suiker bij en mix het tot een glad beslag.
Stap 4. Doe de cacaopoeder er bij, eerst een beetje roeren en daarna het goed mengen met de mixer. Als je dat gedaan hebt zul je zien dat het beslag bruin word, ik had er niet heel veel cacaopoeder in gedaan, omdat hij anders te machtig zou worden. Maar met 2,5 eetlepel aan cacaopoeder krijg je een heerlijke chocolade cake, die niet te cacao-achtig is.
Stap 5. Doe de Cacao nibs erbij, niet er doorheen mixen maar roeren met een lepel. Anders vermaal je de nibs en dat is niet de bedoeling.
Stap 6. Snijd de rozijnen en de gedroogde kokos in kleinere stukjes. Je kunt ze er ook helemaal in doen, maar ik besloot om alles kleiner te maken.
Stap 7. Gooi de stukjes fruit erbij en roer het door met een lepel. Nu is het beslag klaar!
Stap 8. Vet het bakblik een beetje in met boter, en doe het beslag erin. De cake is klaar om in de oven te gaan.
Stap 9. Zet de oven op 180 graden en doe de cake er 60/75 minuten in.
Stap 10. Als de cake klaar is haal je hem eruit en laat je hem afkoelen. Daarna smullen maar!

Om te zien of de cake na deze tijd helemaal gaar is, prik erin met een breipen of satéstokje. Als deze makkelijk loslaat zonder dat er resten meekomen, dan is de cake gaar en goed gebakken.
Het is echt een heerlijke cake, vult goed en is heerlijk van smaak. De rozijnen en kokos stukjes die er in zitten maken de cake zeker bijzonder, helemaal geen gekke combinatie. Ik vind de cake echt heel erg lekker! De fruitstukjes heb ik heel erg klein gemaakt, maar je komt ze overal in de cake tegen. De rozijnen proef je heel duidelijk.
In het pakket die ik van Veganuts kreeg zitten nog wat andere producten, die gaan voorbij komen in een volgend recept! Ik ga namelijk binnen nu en een maand ook nog hartige taartjes maken van bladerdeeg.
Dit zijn de producten die ik gebruikte voor de cake, hieronder de linkjes van de gebruikte producten.Willen jullie vaker recepten op mijn blog lezen?
Liefs,

Reacties

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands