social icons

search

more from the blog

Bescherm je ogen goed tegen beeldschermen.

Jullie konden al eerder lezen over Polette, een webshop waar je meer dan 1000 brilmonturen kunt bewonderen voor fijne prijsjes. In dit artikel ga ik het hebben over een speciale soort brillen die Polette verkoopt, namelijk de e-polette. Wat het precies inhoud en welke voordelen de brillen hebben vertel ik allemaal in dit artikel!

Laat ik eerst vertellen dat ik momenteel drie brillen van Polette in mijn collectie heb, die ik stuk voor stuk heel erg mooi en fijn vind. Polette verkoopt ook een speciaal soort brillen, namelijk e-polette brillen. Zelf heb ik nog geen e-polette in mijn collectie, maar ik wil het zeker eens gaan proberen, aan gezien het heel veel voordelen heeft! 

Wat is een e-polette?
Het idee achter de e-polette is dat je de bril opzet als je bezig bent achter een beeldscherm. Tv, laptop, tablet of mobiele telefoon. Een E-Polette is een bril dat het licht van je beeldscherm filtert. Wist je dat het scherm van je beeldscherm (telefoon, tablet etc) uit blauw licht bestaat? Uit onderzoek is gebleken dat de E-Polette bewezen effect heeft op je dag-nacht ritme en je retina beschermt voor beschadiging door overmatig blauw licht van computerschermen. Als het buiten donkerder wordt, maakt ons lichaam melatonine aan waardoor wij lekker kunnen gaan slapen. Door het blauwe licht van onze laptops en computers, raakt ons lichaam in de war en maakt niet genoeg melatonine aan met als gevolg dat wij moeilijk of slechter slapen. Ons lichaam denkt namelijk dat het nog geen bedtijd is. Daarbij kan het licht je ogen ook vermoeien en zelfs beschadigen.

Belangrijk om erbij te zeggen, de e-polette brillen zijn (nog) niet te bestellen op sterkte. Jammer, maar aangezien je je laptop/mobiel/tablet dichtbij je houd als je hem gebruikt, moet dat niet een heel erg zijn voor mensen die brillen nodig hebben om van veraf te kunnen lezen. Dus mocht je een bril echt hard nodig hebben, is de e-polette niet echt een uitkomst voor jou.

Naast dat het blauwe licht je lichaam wakker houd, krijg je achter een beeldscherm ook snel hoofdpijn of zelfs migraine door het licht van het beeldscherm. Daarom is dit een uitkomst voor mensen die 'vierkanten' ogen krijgen van het zitten achter een beeldscherm. Je vind de speciale computerbrillen hier.

Het klinkt allemaal heel erg veel belovend, dus ben benieuwd hoe het in werking is!

Kende jij de e-polette al?

Liefs,

Reacties

 1. Wat een handig en leuk concept van polette.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kende het nog niet maar het is denk ik wel iets wat mensen in de toekomst echt nodig zullen hebben.. leerzaam artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kende het niet, maar gaat het zeker eens bekijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de bril die ik nu heb zit ook z'n filter! Hiervoor had ik dat nog nooit gehad, maar nu kregen we opeens wel de keuze of we zo'n filter erin wilden laten maken. En aangezien ik nogal veel op m'n computer / telefoon doe, is zo'n filter erg handig inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat handig! Ben heel erg benieuwd naar hoe je ervaringen ermee zijn. :)

   Verwijderen
 5. Hier heb ik al het één en ander over gelezen en ben er ook wel echt benieuwd naar geworden. Zit vaak achter de computer en heb er soms wel eens wat last van. Toch eens wat meer in verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jup, ik merk het ook wel hoor! Vooral als ik 5/6 afleveringen van een serie 's avonds kijk. Duffe oogjes en daarna klaar wakker..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een aantal vriendinnen van mij hebben onlangs een e-polette aangeschaft en zijn er erg blij mee! Toevallig wilde ik er deze week ook een bestellen aangezien ik voor mijn werk zo'n 8 uur per dag achter de laptop zit haha

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands