social icons

search

more from the blog

Detoxen met Uzuma sapjes.

Iets wat ik altijd al eens wilde doen, een sapkuur. Niet zo zeer omdat ik daarmee af zou willen vallen, maar omdat ik benieuwd was naar de werking van het 'schoonspoelen' van je lichaam. Doordat deze sapjes op een speciale manier gemaakt zijn, behouden de sappen een maximale hoeveelheid van mineralen en vitaminen. In dit artikel bespreek ik hoe ik het ervaren heb.
Een detox, 21 sapjes in 3 dagen tijd. Geen ander eten tussendoor, maar tussen de sapjes door wel 200 ML water. Het is een hele opgave, als je een detox programma van Uzuma volgt drink je drie dagen achterelkaar zeven flesjes op een dag. Op die drie dagen eet je geen ander voedsel en drink je alleen maar water. Hierdoor ga je onwijs veel plassen, en spoel je als het ware super veel afvalstoffen uit je lichaam. Het is best wel heftig, omdat je onwijs gaat snakken naar normaal eten. Hieronder wat informatie over de sapkuur zelf, en daarna mijn mening.

V e r s c h i l l e n d e   s o o r t e n   s l o w   j u i c e  &  h e t  d e t o x p r o g r a m m a
Rise - 92 kcal
Inhoud van dit sapje: ¾ sinaasappel, ½ Granny Smith, ½ ananasschijf, 1½ wortel en een scheutje citroen voor wat toegevoegde frisheid. Het drinken van Uzuma RISE is de perfecte manier om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen! Net als onze andere sappen, bevat een flesje Uzuma ZEN een hoeveelheid voedingsstoffen vergelijkbaar met het eten van meer dan 1 KILO groente en fruit.

Fuse - 70 kcal
Inhoud van dit sapje: 1½ wortel, ½ appel, 1 bleekselderijstengel, 2cm komkommer, ½ rode biet en twee frisse scheutjes limoen. Een zeer voedzame combinatie die een geweldige smaak combineert met een gezonde dosis vitaminen en mineralen. Voornamelijk vitamine A en C, die beiden de verschillende lichamelijke functies ondersteunen en stimuleren, maar ook zorgen voor een gezonde en stralende huid. Net zoals al onze andere sappen bevat een flesje Uzuma FUSE een hoeveelheid voedingsstoffen die gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groenten en fruit.

Aura - 89 kcal
Inhoud van dit sapje: 1,75 Granny Smith, 1/9 komkommer, 1,25 selderijstengel, 16,5 gram spinaziebladeren, 1/4 passievrucht, een klein stukje gember en een scheutje limoen. Deze mix bestaat uit een perfect uitgebalanceerde selectie voedingsstoffen en andere bouwstoffen. Omdat de totale energiebalans in het lichaam wordt hersteld en onderhouden hebben we deze slow juice AURA genoemd. Net als al onze andere slow juices bevat een flesje Uzuma AURA een hoeveelheid voedingsstoffen die gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groenten en fruit. Uzuma AURA, perfect bij een hectisch leven!

Zen - 104 kcal
Inhoud van dit sapje: 1,25 appel, 4 cm komkommer, 20 gram venkel, 1/8 avocado, 12 blaadjes spinazie, 1 blad boerenkool, 1/4 broccoli stengel (steel en bloemen), 1 scheutje citroensap. Uzuma ZEN bevat niet alleen een indrukwekkende selectie groente en fruit, maar is ook een van onze meest rijkste sappen. Dit product bevat daardoor alle voedingsstoffen die nodig zijn om geest en lichaam in een perfecte conditie te houden. Net als onze andere sappen, bevat een flesje Uzuma ZEN slow juice een hoeveelheid voedingsstoffen vergelijkbaar met het eten van meer dan 1 KILO groente en fruit.

Karma - 106 kcal
Inhoud van dit sapje: 1 ½ appel, 30 blaadjes spinazie, 2 ½ blad boerenkool, ½ stengel broccoli (steel en bloemen), 2cm komkommer en 0,33 banaan.Zelfs één flesje Uzuma KARMA per dag kan een enorm verschil maken en net als al onze andere sappen, bevat een fles KARMA een hoeveelheid voedingsstoffen die gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groenten en fruit.

Vibe - 75 kcal
Inhoud van dit sapje: 3 rode bieten. 4/5 van een sinaasappel, 3 bleekselderijstengels, ½ wortel en een klein beetje basilicum, die de anti-oxidanten extra ondersteunt. Deze gevarieerde mix maken van Uzuma VIBE een perfecte en gezonde snackvervanger. Je kunt het onderweg, zonder schuldgevoel drinken. Net als al onze andere sappen, bevat een flesje Uzuma VIBE een hoeveelheid voedingsstoffen die gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groenten en fruit.


Shine - 87 kcal
Inhoud van dit sapje: 1 sinaasappel, 1 ¾ wortel, ½ cantaloupe meloen en ½ mango. Een uitgebreide mix van groente en fruit komen samen in deze verrukkelijke slow juice, die het immuunsysteem stimuleert en de structurele functies in het lichaam ondersteunt, waardoor een gevoel van welzijn wordt opgewekt. Net zoals al onze andere slow juice sappen, bevat een flesje Uzuma SHINE een hoeveelheid voedingsstoffen die gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groenten en fruit. Negeer je gezondheid niet, maar laat haar stralen!

Detoxprogramma 
Het Uzuma DETOX programma is een hoogwaardig, makkelijk te gebruiken voedzaam pakket, dat speciaal ontworpen is om je lichaam te resetten. Veel van de hedendaagse voeding zit vol met gifstoffen en moeilijk verteerbare ingrediënten die in de loop van tijd verantwoordelijk zijn voor aandoeningen zoals een opgeblazen gevoel, moeheid en een gebrek aan energie. Het Uzuma DETOX programma is specifiek gemaakt om je lichaam een rustpauze te geven. Door de slow juice sappen krijgt het lichaam weer volop kans om zich te herstellen en is het gemakkelijker om te verder te gaan met een gezond en vol leven.

Je mag de hele dag door geen vast voedsel eten en alleen maar de sapjes en water. Je begint om 08:00 met je eerste sapje en de laatste neem je om 20:00. Bij het programma krijg je een schema waar precies staat welk sapje je op welk tijdstip moet nemen. Dat verschilt dus per dag. Om de 2 uur neem je een nieuw flesje en tussendoor drink je dus 250 ml water. Heel veel vocht, dus veel plassen!

De voedzame en makkelijke te verwerken slow juice sappen werken op verschillende manieren. Ten eerste doorbreken ze een cyclus. Het is namelijk gemakkelijk om in de val te lopen van verwerkte, vette en ongezonde voeding; ze zijn lekker en verslavend, maar ze zitten ook vol met schadelijke gifstoffen, toevoegingen en conserveringsmiddelen. Door het Uzuma DETOX programma neutraliseer je al deze producten en krijgt het lichaam de kans zich te herstellen van de constante aanvallen. Zonder de constante toevoer van moeilijk te verteren voedsel gaat je lichaam aan de slag om met behulp van de voedingsstoffen en antioxidanten uit de Uzuma slow juice sappen zichzelf te gaan herstellen. Het lichaam is hier ook zonder onze detoxsappen toe in staat, maar door de hoge aanvoer van gifstoffen is dit erg lastig. Het Uzuma DETOX programma herstelt de schade snel en gemakkelijk. Je voelt je gezonder en energieker!

Niet alleen het lichaam, maar ook de geest heeft hier veel baat bij. Het Uzuma DETOX programma stelt je in staat om ook je hoofd 'leeg' te maken. Hierdoor ben je beter in staat de juiste keuzes te maken voor een gezonde levensstijl. Dit alles is mogelijk dankzij onze 100% rauwe, detoxsappen. Slow juice behoudt alle natuurlijke eigenschappen, iets wat je niet kunt zeggen van doorsnee supermarkt sappen. Het lichaam krijgt daarmee alle essentiële voedingsstoffen gevat in een makkelijk te hanteren programma.

M i j n  m e n i n g
Het was me wat om te testen. Ik had vrij, omdat het herfstvakantie was. En ik begon op woensdag met de detox. Normaal in vakanties neem ik lekker de tijd om te eten, eet ik meer en bak ik meestal ook iets. Naast dat ik iets van een taart of cake bak, ga ik vaak ook winkelen in vakanties. Dus ja, dan beland je snel in iets zoals de Macdonalds... Deze vakantie was heel erg anders. Ik nam sapjes en was die dagen de hele dag thuis om te bloggen en tussendoor de sapjes te nemen. Het was heel erg wennen. Zonder voedsel in mijn maag functioneer ik echt een stuk slechter. Als ik geen eten in mijn buik heb, gaat het vaak helemaal branden en word ik misselijk. Het honger gevoel viel bij mij gelukkig nog best wel mee. Het was te doen, als je gaat sporten in de drie dagen van je Detoxkuur haha. Nou dan hoor je van alles klotsen in je buik! Echt een water buik. Het is echt super veel plassen. Ik vond jammer genoeg niet alle sapjes lekker. Twee sappen waren echt favoriet. Maar aura vond ik toch echt de allerlekkerste. Heerlijke limoen en komkommersmaak. De donker rode sapjes vond ik een stuk minder geslaagd, een hele erge bietensmaak wat geen pretje is als je geen rode bieten fan bent. Maakt ook niet uit, want het is super gezond.
Ik merkte de week nadat ik de detox gedaan had me een stuk fitter. Ik vind het altijd heel erg moeilijk te zeggen of iets ergens door komt. Maar in dit geval durf ik het wel te zeggen. Rond die tijd heerste er een griep, maar ik werd helemaal niet verkouden! Ik denk dat dat komt door mijn vitaminenshot. Ik ben niet heel erg strikt met het eten van fruit. Soms eet ik weken 2/3 stuks fruit per dag en dan soms een hele week geen. Het is moeilijk om helemaal na te gaan wat het doet. Maar ik vond wel dat het je echt een gezond gevoel geeft! Het klinkt misschien een beetje raar, maar als ik veel fruit eet of mijn lichaam wat meer rust geeft voelt het voor mij alsof ik healthier ben. Ik vond het leuk om eens te proberen, het is goed voor je lichaam. 
Ik ben niet weggeblazen door het effect, maar ik raad het mensen wel aan om het ook eens te proberen, Mocht je je lichaam eens een moment voor zichzelf willen geven is dit een goede manier om het te doen! Het kan zo zijn dat het programma niet voor iedereen iets is, Uzuma heeft naast een Detox programma ook een paar andere programma's. Voor iedereen een bijpassend programma! Zo kan je kiezen voor de detox die ik dus getest heb, maar hebben ze ook een Slim, Steady en Fit programma. Hier vind je alle slow juice programma’s. Voor deze 3 daagse detox betaal je voor 21 flesjes en gratis verzending €59,95.
Zou jij een keer willen detoxen?
*Ontvangen van bedrijf/webshop
Liefs,


Reacties

 1. Oh wat leuk! Laatst heb ik sapjes van JUIZS getest maar deze lijken me echt heerlijk! Aparte combinaties! Dit ga ik zeker een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me een keer leuk om te proberen. Ik had inderdaad wel een keer gehoord van detoxen met sapjes. Alleen lijkt het me heel erg moeilijk. Zoals je zelf al zegt ga je vast voedsel erg missen. Eigenlijk is het best gek dat er zoveel rare stoffen in ons voedsel wordt gedaan... Vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Eigenlijk helemaal niet goed. :/ Ik wil het ook niet allemaal weten hoor. Ik denk dat je je dan kapot schrikt.

   Verwijderen
 3. Ik heb zelf een kuur in samenwerking met Juizs gedaan en ik vind het onwijssssss zwaar Haha. In de avond heb ik toch echt een salade of iets nodig. Ik merkte wel echt dat ik er meer energie door kreeg. Deze sappen hebben ook wat meer fruit erin zie ik, interessant om deze te onthouden voor een volgende keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha klopt. Het is best pittig ja. Deze sappen vullen wel echt super goed! :)

   Verwijderen
 4. Oeh, dit lijkt me zo zwaar maar toch zou ik het ook wel eens willen proberen. Gewoon omdat ik er al wel veel goeds over heb gehoord. Het kan ook nooit kwaad om je lichaam wat rust te gunnen denk ik dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik dus ook! Een goede insteek. Ik verwachtte geen wonderen maar het is wel super goed voor je lichaam.

   Verwijderen
 5. Mmm, lijkt me niet echt iets voor mij. Knap dat je het volgehouden hebt. Ik zou steeds naar de wc moeten denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, is ook juist de bedoeling hè. 😉

   Verwijderen
 6. Ja, dit zou ik dus zeker wel een keer willen proberen! Ik ben heel benieuwd wat het met mijn lichaam doet en of ik het überhaupt wel vol houd om 3 dagen lang geen echt voedsel te kauwen. Lijkt me zeker een uitdaging, maar wel een hele toffe! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, leuk om te horen. Mocht je het eens gaan doen, succes!

   Verwijderen
 7. Ik wil het zo graag eens proberen he! Lijkt me echt wel een uitdaging... Dus misschien toch maar eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een hele challenge, en leuk om te zien hoe je lichaam erop reageerd.

   Verwijderen
 8. Het lijkt me erg leuk om eens te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil dit echt al lang eens proberen, maar het lijkt me zo moeilijk! Ik denk dat 3 dagen ook net te weinig is om echt een effect te merken, behalve dus dat het veel gezonder voelt :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Je kunt ook een hele week detoxen, of zelfs langer. Maar ik kreeg de sapjes opgestuurd voor drie dagen.

   Verwijderen
 10. Zelf heb ik deze kuur twee weken gedaan. Het was inderdaad in het begin wel heftig en bah, die rode sapjes. ieeeh ik krijg er weer rillingen van hahah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, drie weken is lang zeg! Knap dat je dat kan zeg.

   Verwijderen
 11. Ik wil graag eens zo'n kuur proberen. xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Is zeker goed om eens te proberen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands