social icons

search

more from the blog

Getest: Traagschuim kussen van ClimaBest +WIN.


Een paar weken geleden ontving ik een mail van LivingComfort, of ik een samenwerking zag zitten. Nu was ik erg benieuwd naar wat ze allemaal verkochten (Boxsprings, textiel, kussens, dekbedovertrekken, matrassen, enz.) en vroeg ik me af of dat het wel aansloot op mijn blog. Toen ik te horen kreeg dat ik kon kiezen uit een aantal items uit de webshop, leek het traagschuim kussen mij echt een perfect item om te reviewen. Mijn blog is super random en slaap is voor iedereen erg belangrijk dus ik besloot deze samenwerking aan te gaan. In dit artikel review ik het ClimaBest NASA traagschuim kussen. Slaap is voor iedereen erg belangrijk, doet dit kussen wonderen? Daarnaast heb ik ook nog een super toffe winactie, je kunt namelijk zelf ook een traagschuim kussen van ClimaBest winnen!
Informatie
Het ClimaBest NASA traagschuim kussen is een orthopedisch hoofdkussen met traagschuim vlokken. Het kussen is voor elk type slaper geschikt doordat het kussen in hoogte verstelbaar is. De traagschuim vlokken zorgen voor een perfecte ondersteuning en hebben ene drukverlagende werking.

 • Correcte ondersteuning van het hoofd en de nekholte
 • Optimale ontspanning van het hoofd, de nek en de schouders
 • Zorgt mede voor een juiste houding van de nekwervels
 • Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie
 • Geschikt voor elk type slaper
 • In hoogte verstelbaar
 • Afmeting van het kussen: 60-40 centimeter
Het kussen is bij ontvangst maximaal gevuld met losse traagschuim vlokken. Naar gelang van uw persoonlijke omstandigheden kunt u vlokken verwijderen. Door zelf de vlokken te doseren kunt u de schouderlijn in een perfecte stand brengen ten opzichte van het matras. Ook de hoofdpositie kan naar eigen comfort worden aangepast. Hierdoor ontstaat niet alleen de vereiste ondersteuning van uw nek en hoofd maar biedt het kussen ook rust aan de nek en wervels.


Het kussen is aan de zijkant voorzien van een rits. U kunt naar eigen behoefte de vulling verminderen of juist later weer vermeerderen. Wij hebben een aantal richtlijnen opgesteld waarmee u het kussen voor u juist kunt afstellen maar dit kan uiteraard naar eigen wens aangepast worden.

Het ClimaBest NASA traagschuim kussen vormt in combinatie met de ClimaBest Protector een gezamenlijk front tegen huisstofmijt allergie. Het kussen is behandelt met Purotex®. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras en kussen verwijdert.

De beschermer om het kussen kan worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct het kussen verlaten. De kussenhoes is wasbaar tot 60 graden Celsius. De ClimaBest Protector is wasbaar tot 40 graden Celsius.

Mijn slaapverhaal
Slaap is erg belangrijk, eigenlijk voor iedereen. Zelf ben ik echt dikke vrienden met mijn bed. Als ik een nacht echt slecht slaap ben ik de dag erna zóó onwijs chagrijnig. Echt niet normaal. Ik probeer iedere nacht acht uur te slapen, al ben ik meestal daarna nog moe. Ik weet niet wat het is, maar ik ben sowieso in de winter als ik op sta nog moe, ook al heb ik dan goed geslapen. Iets met een winterdipje. Slaap is dus voor mij erg belangrijk, daarom vind ik het ook zo fijn dat ik de keuze kreeg om dit kussen te testen en te reviewen.

Mijn mening
Toen ik het kussen ontving vond ik het echt super fijn aanvoelen. Daarnaast is het echt top dat je zelf kunt bepalen hoe vol het kussen zit met traagschuim vlokken. Je kunt er zelf wat uithalen, en ook weer later toevoegen. Het is dus even proberen wat jij het lekkerste vind, maar dat werkt echt super fijn. Het is een lekker liggend kussen, ik heb nog nooit zo'n goed kussen gehad. Dit is toch wel heel wat anders dan een standaard Ikea of Leenbakker kussen. Het is een kussen die lekker veert. Ik weet eigenlijk niet zo heel erg goed wat ik er allemaal nog meer over kan vertellen, maar het is gewoon een heel erg chill kussen. Ligt lekker, krijg er geen pijn van in mij rug/nek en daarnaast heb ik een heerlijke nachtrust.  De hoes er omheen zorgt voor een goede ventilatie en is tevens anti-allergisch. Ik heb bij de foto's van dit artikel niet altijd mijn eigen hoes er omheen, maar dat is wel de bedoeling. De hoes is een beschermingshoes, met overigens echt een heel lekker patroon erin. 

Sinds dat ik op dit kussen slaap is mijn rugpijn echt enorm verminderd. Ik heb al een aantal maanden last van rugpijn, maar echt het is een heel verschil. Ik kan niet 100% aanduiden dat dit door dit kussen komt, maar aangezien er niks anders is veranderd denk ik wel dat het aan dit kussen ligt. Super fijn! Ik vind het zo handig dat je zelf kunt bepalen hoeveel vulling er in je kussen zit.  Het kussen is niet heel erg budget maar als jij last hebt van rug- / nekklachten dan is dit kussen ideaal! Het slaapt echt heerlijk en maakt mijn bed een nóg fijnere plek.

Winactie
In samenwerking met LivingComfort mag ik ook een NASA Climabest traagschuim kussen weggeven, dus mocht je echt nieuwsgierig geworden zijn na dit artikel, je kunt het ook zelf proberen! Wil je kans maken om een ClimaBest NASA traagschuim kussen te winnen? Door een paar simpele stappen te volgen maak je al kans.

 1. Volg mij op Instagram
 2. Volg LivingComfort op Facebook
 3. Volg mijn blog via bloglovin
 4. Plaats een reactie onder deze blogpost zodat ik weet dat je meedoet, en laat ook je e-mail-adres in de reactie achter.

De winnaar maak ik 27 april bekend, door die gene een mail te sturen. Ik zou het super leuk vinden als je meedoet!

Het ClimaBest NASA traagschuimkussen kost €79,- 

*Bevat item(s) die ik ontvangen heb

Reacties

 1. Ik heb ook last van een winterdipje, ik kan niet uitslapen maar word toch elke keer moe wakker.. Ik heb nog nooit gehoord van een traagschuim kussen, klinkt wel erg interessant. Ik doe mee met je winactie, mijn mail adres is liekesluiter@outlook.com. Mooie review geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wel eens op traagschuim gelegen en dat beviel mij niet zo. Maar nu ik lees dat er een versie is dat je de hoogte in kan stellen klinkt dat een stuk beter!Ik doe graag mee! babs.casting.bdw@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt een fijne kussen. Echt voor mijn man die echt nodig.
  Ik doe mee!
  Alles gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi kussen om uit te proberen, wie weet word mijn nekpijn dan minder.
  balk_adelaide@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt echt als een heerlijk kussen! Ik denk er ook al een tijdje aan om eens zo'n speciaal soort kussen te kopen in plaats van mijn standaard kussen met dons. Het lijkt me toch voor je nek fijner. De winactie sla ik over, maar wel tof dat je zo'n kussen mag weggeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe heel graag mee.
  sepia [at] home . nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed. Slaap is zo belangrijk. Ik ben wel tevreden met mijn kussen, maar het is wel aan vervanging toe. En die dingen zijn best prijzig, ik doe dus graag mee!
  Sabrina at denklicht punt nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands