social icons

search

more from the blog

Op deze 3 manieren haal jij de lente in huis + giveaway.

Lente, lente, lente. Het is niet te missen. Zeker ook niet op mijn blog, aangezien ik nu al zoveel artikelen schreef over de lente en het steeds lekker wordende weer. Lenteoutfits, lente make-up looks. Eigenlijk bijna de hele mikmak, op het interieur na. Maar wat is er nou leuker dan de lente ook in huis te halen? Aankomend weekend is het paasweekend, waardoor veel mensen lekker gaan brunchen en lunchen op hun paasbest. Wat is nou fijner dan een opgeruimd, lenteproof en fris huisje?

In dit artikel vertel ik hoe je je huisje in een hand omdraai lenteproof kan maken. Ik vind het zelf namelijk altijd erg leuk om te zien als mensen hun interieur helemaal aanpassen naar het seizoen. Bijvoorbeeld in de herfst wat bruinachtige tinten die je doen denken aan de oranje/rode bladeren. Hieronder drie typische dingen waarmee jij de lente helemaal in huis haalt.

1 Pastel kleurig interieur
Hierbij kun je denken aan kleine details, zoals een baby blauw bijzet tafeltje. Of wat heftiger, alle meubels in pasteltinten. Maar je kunt ook gewoon gaan voor een geverfde muur in een pastelkleur. Dit zijn details (groot of klein) die onwijs veel voor je interieur doen. Ik vind bepaalde muren er echt heel erg mooi en lentelicious uitzien. Zo kun je een subtiel ombre effect maken, of een leuke halfway muur. Wat trouwens momenteel ook helemaal in is. Bij halfway gaat het om strakke lijnen, je verft niet de hele muur maar ongeveer tot halverwege. Anways, een pastelkleurig meubelstuk of geverfde muur doet hét voor je interieur!

2 Opruimen en sorteren                 
Hoe lekker is het om een voorjaarsschoonmaak te houden? Alles lekker weggooien wat je toch niet gebruikt, dingen uitzoeken en beginnen met een opgeruimd huis. Het is altijd wel fijn om zo weer ruimte te creëren. Ik zelf vind het altijd erg fijn als alles weer helemaal schoon is, gooi lekker die gordijnen open en zet een raampje los. Zo komt er weer lekker veel zonlicht en zuurstof in je huis.

3 Bloemen
En als laatste, bloemen. Je hoeft er niet mega veel neer te zetten, zelfs een bosje bloemen of een super mooie orchidee maakt je lentehuisje echt helemaal af. Wat is er nou meer lenteachtig dan mooie bloemen en planten? De ideale finishing touch. Je kunt bloemen/planten echt helemaal naar je interieur uitzoeken. Bepaalde kleuren die je wilt terug laten komen, potten enz. Helemaal een keuze die je zelf kunt maken! Hierboven zie je echt een prachtige orchidee. Het is de Dendrobium Nobilé Orchidee Sea Mary. Dat is een hele mond vol, maar dan ook wel een hele mooie orchidee. Het is een wat apartere orchidee, het heeft namelijk een stam. Je kunt deze Orchidee met meerdere stammen kopen, je hebt de keuze uit 1, 2 en 3 stammen. Deze Dendrobium Nobilé heeft een zacht roze kleur met een subtiel geel hart. Door de hoge knopbezetting is de Sea Mary een ware bloemenzee als ze in bloei staat. Ze past perfect in een rustig interieur. Hij staat hier heel erg mooi in bloei! En ze ruiken ook nog eens heerlijk.

Giveaway!
Yess, alweer een winactie. Ik mag namelijk precies dezelfde orchidee als hierboven weggeven van Het Beste Van De Kweker. Lijkt je dit nou helemaal top, dan is het enigste wat je moet doen: Mij (@instanienn) en @HetBesteVanDeKweker op instagram volgen, en mijn blog via Bloglovin volgen. Zet ook even in de reacties dat je meedoet, zodat ik weet onder wie ik de orchidee kan verloten. Doe wel even de stapjes, anders maak je geen kans. (Dit wordt uiteraard gecontroleerd).

Wat doe jij om de lente in huis te halen?

*In samenwerking met HetBesteVanDeKweker

Reacties

 1. Omg, zo'n huis helemaal in pastelkleurtjes is wel super tof! Ik ben dan echt weer zo'n iemand die zoiets probeert na te maken maar waarbij het helemaal mislukt.
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik de om de lente in huis te halen is wat andere decoratie in huis te zetten, lichte, vrolijke kleurtjes. En met stipt op 2 zijn idd bloemen, ik kan er enorm van genieten als er bloemen in huis staan. Wat een mooie orchidee is dit, nooit eerder gezien deze! Ik doe graag mee en volg je via (simplynspecialnl) en mijn mailadres is info@simplynspecial.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi!! Daar heb ik wel een plek voor.
  sepia [at] home . nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me wel erg mooi om je huis helemaal in pastelkleurtjes te doen :) ik heb het wat simpeler en haal de lente in huis met mijn decoratie, die wissel ik eens per seizoen om en gelijk heb je de sfeer van dat seizoen te pakken :)
  Ik doe trouwens graag mee aan de winactie, mijn enige orchidee die probeert tot leven te komen maar dat gaat me niet snel genoeg (ik laat hem wel staan hoor). Ik heb alle stappen gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands