social icons

search

more from the blog

Vijf dingen die ik écht totaal niet kan.

Het leek me wel leuk om wat meer persoonlijke artikelen online te zetten, en hier is dan meteen een hele rare. Misschien een beetje gek idee, maar dit artikelidee kwam meteen in me op. Het leek me erg grappig om eens in plaats van allerlei goede dingen en andere persoonlijke weetjes een lijstje te delen met dingen waar ik écht niet goed in ben, of beter gezegd helemaal niet kan.


Hou je vast, ik ben namelijk best een onhandig persoon. Ik heb in dit artikel 5 dingen benoemd waarin ik echt onwijs faal, maar als ik beter na ga denken kan ik vast veel meer delen maken. 

Nagellak zonder problemen laten drogen
Een hele grote stuggle die vast veel vrouwen herkennen. Heb je net je nagels gelakt, schaaf je overal tegen aan en krijg je allerlei beschadigingen in je net perfect gelakte nagels. Enorm vervelend! Is altijd een probleem, want je weet nooit écht zeker dat je nagels helemaal droog zijn. Ik heb vaak uren later nog kans op beschadigingen waardoor ik vaak eindig met nog een keer die nagel lakken, niks willen doen & alles super voorzichtig willen doen om het maar niet nog een keer te verkloten.

Atletische dingen zoals een koprol, salto, enz.
Na een ongelukkige val een paar jaar geleden mocht ik een aantal jaar niks van over de kop atletische dingen doen, waardoor ik het echt helemaal verleerd ben. Echt, ik kan er helemaal niks meer van. Wat best wel awkward kan zijn, al die beach babes die een radslagje hier of een handstandje daar doen, alles voor de perfecte foto's. Ik kan het echt totaal niet! Ben verder best wel atletisch hoor, mijn botten en spieren laten andere yoga & turn houdingen wel gewoon toe. ;)

Knipogen met mijn rechteroog
Iets wat ik al sinds kinds af aan écht niet kan, is knipogen met mijn rechteroog. Met het andere oog lukt het moeiteloos, maar met mijn rechteroog is het soms een probleem om het lekker spontaan te kunnen. Idk waarom, maar als ik het met die oog doe, wordt het altijd een soort lijpe oog knijp sessie, in plaats van een subtiele, onopvallende maar toch wel goed zichtbare knipoog. Tja.. the stuggle is real.

Opdrukken
Oke oke, daar is #fitgurl nienke weer hoor. Iets wat ik ook echt totaal niet kan, is opdrukken. Gelukkig met mij nog heel veel andere, waardoor ik me niet kapot hoef te schamen. Ik ben er gewoon zo slecht in, ik kan er hoog uit 5 achter elkaar en daarna lig ik voor dood op de grond. Please, kan iemand mij dan overeind helpen? Sommige mensen kunnen er wel 100 achter elkaar doen, maar dat zijn wel echte sportieve goals. Ik vind opdrukken als meisje echt een challenge. Ik houd niet graag van meisjes-jongens dingen verdelen, de feminist in mij laat dat namelijk niet toe. Maar ik geef toe, over het algemeen zijn jongens hier gewoon véél beter in. Girls, don't be mad at me!

Fietsen met iemand achterop
Nog iets, maar wel echt iets typisch. Ik kan echt niet zonder risico fietsen met iemand voor- of achterop. Dat is gewoon gedoemd te mislukken en alles behalve zonder gevaar, haha. Dus voor je eigen en mijn veiligheid, spring niet achter op bij mij! Ik ben gewoon niet zo goed in evenwicht houden met 60/70 kilo achterop. Don't blame me.

Het is helemaal niet erg om toe te geven dat je ergens super slecht in ben, of zelfs helemaal niet kan. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen waar je wel goed in ben! Focus niet alleen op de perfecte dingen, maar kijk ook eens bewust naar de dingen die bij jou falen. Omdat je door daar naar te kijken, je kan verbeteren.

Wat kan jij nou écht niet maar zou je wel graag willen kunnen?

Reacties

 1. Haha dit lijstje is zo herkenbaar! Ik heb gister zelfs een nieuw trainingsschema met mijn trainer opgesteld om ooit een pushup te kunnen, ben heel benieuwd of het gaat lukken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, heel erg veel succes! Zet hem op. ;)

   Verwijderen
 2. Behalve knipogen met mijn rechteroog, is het allemaal heel herkenbaar voor mij! Haha. Een koprol, handstand en salto enzo heb ik nog nooit voor elkaar gekregen. Althans, niet op de manier hoe het hoort hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik doe het om die reden ook gewoon bijna nooit, het ziet er altijd zo raar uit als ik het al eenmaal doe, hihi.

   Verwijderen
 3. Oh opdrukken vreselijk haha! Ik wou dat ik het kon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook geen ster in atletische sport en opdrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, dat nagellak niet kunnen opdrogen herken ik heel erg. Ik loop vooral te vaak ergens tegenaan terwijl mijn vingers nog niet droog zijn. Opdrukken kan ik misschien 2x? Iets wat ik niet kan maar heel graag zou willen is zingen. Of tekenen. Of georganiseerd zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, zingen en tekenen lijken mij ook echt super tof om te kunnen. Jammer genoeg kan ik het beide niet. ;d

   Verwijderen
 6. Punt 1 en 5 herken ik helemaal, vooral dat met de nagellak. Ik ben veel te ongeduldig om mijn lak te laten opdrogen en bots bijna altijd wel ergens tegenaan, waardoor ik weer eens lelijke stootplekjes of beschadigingen krijg. Oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nagellak opdoen is echt een hele opgave.

   Verwijderen
 7. Hahaha, okee veel dingen zijn echt herkenbaar.
  Ik ben vaak gewoon onhandig dat ik gelijk na het lakken van mijn nagels allerlei dingen wil gaan doen. Met het gevolg van; weg nagellak!
  Maar ik ben ook niet zo goed in opdrukken hoor, ik probeer het wel en elke dag doe ik er eentje bij :) toch een beetje trainen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wauw you go girl! Elke dag eentje erbij, uiteindelijk kom je dan wel aan een hoog aantal.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands