social icons

search

more from the blog

Zechsal Skin Balm review.

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag vanuit een persbureau of ik interesse had om de skin balm van Zechsal te proberen. Een natuurlijke oplossing tegen onzuiverheden en roodheid. Ik werd erg benieuwd naar het product en de werking daarvan, ik probeerde het de afgelopen week uit en inmiddels kan ik toch wel zeggen dat ik erg positief ben! In dit artikel vertel ik precies hoe en wat, en kun je bepalen of dit ook een wondermiddeltje voor jou kan zijn.

Zechsal
Ten eerste, iets over het merk zelf. Zechsal zou waarschijnlijk bij veel van jullie geen belletje doen laten rinkelen, het is een merk die bekend staat om de magnesium die in de producten zit.

“Paniek maakt je ondernemend en creatief. Toen de 15-jarige Stacey Klimbell vlak voor een cruciaal schoolfeest een puistje ontdekte, pakte ze resoluut het flesje milk of magnesia – dat haar vader gebruikte tegen maagproblemen – van de badkamerplank. Stacey smeerde het op haar puistje en daarna ging het snel. Via social media en talloze filmpjes op Youtube werd milk of magnesia in Amerika in no time een enorme hit in de bestrijding van puistjes en roodheid. De verbeterde vorm is nu beschikbaar op de Europese markt: Zechsal Skin Balm.”

Zechsal Skin Balm
De orginele milk of magnesia is niet ontwikkeld voor gebruik op de huid, maar voor de bestrijding van maagzuur. Door de hoge PH-waarde bestaat er dan ook een kans dat de huid te veel uitdroogt. Zechsal heeft de werking en de formule van milk of magnesia geperfectioneerd, zodat de huid optimaal wordt beschermd én puistjes en roodheid effectief worden aangepakt. De gebruikte ingrediënten zijn puur natuurlijk en versterken elkaar optimaal. Een beroemd effect van milk of magnesia is dat het kalmerend werkt op de huid, puistjes snel vermindert en minder rood maakt. Op internet en YouTube worden de voordelen uitvoerig besproken!

Er zijn echter ook nadelen, namelijk de hoge PH-waarde (> 11) waardoor de huid kan uitdrogen, zeker bij frequent gebruik. In de Zechsal skin balm is dit pH-probleem opgelost mét behoud van de functionele werking. De gebruikte milk of magnesia is gemaakt van zuiver magnesiumchloride uit de Zechstein bron en Belgisch dolomiet. Nb: niet geschikt voor mensen met een zeer droge huid.

* Vermindert puistjes en roodheid snel en effectief
* Ontsmet de huid en remt talgvorming
* Dermatologisch getest
* Natuurlijke ingrediënten goedgekeurd door Ecocert en BDIH

Ingrediënten
Aqua, Magnesium Hydroxide, Propanediol, Cyclodextrin, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Hydroxypropylcellulose.

Het valt me op dat dit vrij weinig ingrediënten bevat, wat best wel grappig is aangezien er normaal in dit soort producten heel veel bacterieremmende ingrediënten bevatten. Niet dus! Maar een paar ingrediënten die ook nog eens natuurlijk zijn. Helemaal geen rare en slechte ingrediënten die schadelijk kunnen zijn.

Hoe en waarvoor kun je het allemaal gebruiken?
Dit product moet helpen tegen je onzuiverheden (denk aan puistjes en mee-eters) en roodheid. Nu heb ik niet erg veel last van roodheid, maar zo nu en dan wel. Vooral in een koude winterperiode. Ik heb gelukkig geen acne, maar wel soms enorm veel last van hormonale acne. Als ik ongesteld moet worden (of ben) kunnen de puisten zo uit mijn huid schieten! Geen pretje, dus hoop ik altijd maar dat ze snel weer verdwijnen. Ik wil dit niet TMF maken, maar als het grote knoeperts zijn kan het een aantal dagen duren. Taadaa, dit wondermiddel helpt!

Het heeft een kalmerende werking op de huid. Het volledig natuurlijke product pakt puistjes effectief aan en zorgt dat ze binnen no time verminderen. Ook kan Zechsal Skin Balm als masker gebruikt worden tegen roodheid, of als matterende primer om een glimmende huid te voorkomen. Zechsal Skin Balm is niet alleen geschikt tegen puistjes – ook als primer werkt het uitstekend! In tegenstelling tot veel primers bevat het natuurlijke Zechsal Skin Balm geen siliconen en is de matterende werking verbluffend. Het product is dan ook uitermate geschikt voor vrouwen met een glimmende huid. Gebruik Zechsal Skin Balm voor het slapen gaan om de puistjes te laten slinken en de talgproductie te verminderen en in de ochtend om er simpelweg minder rood uit te zien. En er kan dus prima make-up overheen!

Mijn mening
Het is een super fijn en handig product om te hebben! Het is echt een multifunctioneel product waar ik echt niet meer zonder kan. Het werkt echt! Ik heb hier echt versteld door gestaan. Het droogt wel op dezelfde manier als tandpasta dat doet, een hard en opgedroogd wit prutje. Behalve als je een dun laagje aan brengt, gelijk een primer. Normaal geloof ik niet zo in dit soort dingen, maar iedere keer als ik last van een onzuiverheid hebt, is het weer als sneeuw voor de zon vertrokken als ik hem 1/2 behandeld heb met dit product! Girls, you need this in your life! Ik ben helemaal enthousiast, en wil niet té enthousiast overkomen, maar ben zo blij dat ik eindelijk wat gevonden heb om de onzuiverheden tegen te gaan! Ik ben al helemaal benieuwd naar hoe de werking zou zijn als je echt heftige acne hebt, wat moet dat dan een verschil geven!

Zechsal Skin Balm (€14,50 – 50ml) is o.a. verkrijgbaar bij de Vitamin Store en www.zechsal.eu. Met de code SKINBALM17 krijg je 10% korting.

*Bevat item(s) die ik ter review ontving

Reacties

  1. Oh wauw, wat een fijn product! Ik wist niet magnesium ook kan helpen tegen een onzuivere huid, meestal gebruik ik het voor spierpijn en hoofdpijn. Dit wil ik wel eens proberen! Liefs, Sija

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands