De beste producten voor een goede mondverzorgingsroutine.

zondag 30 juli 2017

Mondverzorging, een mega belangrijk ding maar je hoort er vrij weinig over. Je leest altijd over van alles en nog wat van beautyproducten die aangeraden worden door allerlei beautyguru's zoals make-up en haarproducten. Maar eigenlijk lees je nooit over key producten op mondverzorging-gebied. Wat ik eigenlijk heel gek vind, aangezien ik zelf mondverzorging echt heel belangrijk vind. In dit artikel laat ik jullie de producten zien die ik voor mijn mondverzorgingsroutine gebruik!

Ik poets eigenlijk al heel mijn leven twee keer per dag mijn tanden, flos af en toe (ja slecht, hoort eigenlijk iedere dag) en gebruik meestal 's ochtends ook nog mondwater. Maar dat was het dan, sinds een tijdje ben ik een stuk serieuzer betreft mondverzorging. Noem me gek, maar eigenlijk altijd nadat ik een tandarts bezocht heb draaf ik een beetje door. Als mijn gebit dan weer helemaal gereinigd is wil ik dat schone gevoel zo lang mogelijk volhouden. Toen ik die week ook nog een mail ontving met de vraag of ik wat mondverzorgingsproducten wilde ontvangen was ik helemaal blij. Inmiddels heb ik alles uitgeprobeerd, heb ik dingen in- en uit mijn routine gegooid. En op dit moment heb ik de perfecte routine gevonden om mijn mond en tandjes mooi en schoon te houden. 

Na het tandartsbezoekje verdiepte ik me in de ingrediënten van mondverzorgingsproducten. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben daar best wel van geschrokken. In de meeste tandpasta's zit menthol, en iedereen denkt daarbij: 'Yes, een fris bekkie!'. Maar nee, dat blijkt alles behalve te zijn. Menthol verdroogt namelijk de mondholte, wat als resulteert in droog speeksel wat je nou niet bepaald een lekkere frisse adem geeft. Alcohol is net zo slecht voor de mondholte als voor de (gezichts)huid. ook vermijden dus! Je kunt beter gaan voor een menthol- en alcoholvrije tandpasta gaan met een wat hogere PH waarde. Dit zodat bacteriën een minder grote kans hebben om lekker te gaan settelen in de mond.

Om mee te beginnen, de tandpasta die ik gebruik, namelijk de fresh breath toothpaste van The breath Co. Dit is een vega en glutenvrije tandpasta die ook nog eens geschikt is voor mensen met diabetes. Ook deze tandpasta bevat geen SLS. Hij pakt bacteriën en een slechte adem direct aan bij de bron en zorgt voor gezond tandvlees. Dit klinkt toch top! Deze tandpasta gebruik ik met mijn houten tandenborstel die ik eens in een Beautybox ontving.

Het ziet er grappig uit, het doet mij zelf denken aan een combinatie van een vervormde tandenborstel en een reinigingsborstel van een een of ander dier. Gekkigheid natuurlijk, het is de Orabrush! De Orabrush is ’s werelds meest verkochte tongreiniger. Wat de meeste niet weten is dat een slechte adem in 9 van de 10 gevallen wordt veroorzaakt door een klein laagje aanslag op de achterkant van de tong. Orabrush brusht dit eenvoudig weg. Dit gebruik ik in combinatie met de Oxyfresh tandpasta, een beetje product op het borsteltje en gaan met die banaan! Hierna voelt het echt super fris, echt een hele fijne stap om toe te voegen aan mijn mondverzorgingsroutine. Ik doe dit nu pas een paar maanden en ik merk echt verschil met de koffie/thee-aanslag. De tandpasta bevat geen SLS en werkt op basis van Active oxygen (zuurstof). Actief zuurstof is een bewezen ingrediënt dat bacteriën uitschakelt zonder de mondfora te ontregelen.

Ook gebruik ik mondwater, namelijk het mondwater van OxyFresh. Een merk die ik voorheen helemaal nog niet kende. Mondwater zorgt voor een mega frisse adem. Oxyfresh bevat als één van de enige fabrikanten een niet-zure formule (zonder vervelende ingrediënten) die bacteriën op een effectieve manier bestrijdt en ondertussen meewerkt aan een gezonde, gehydrateerde en natuurlijke mondflora. 

Dan ook nog wat flos-achtige producten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog niet iedere dag doe. Dit omdat mijn tanden echt super dicht op elkaar staan dat flossen soms zelfs echt pijn doet. Ik wil echt een flosapparaat aangaan schaffen, dat lijkt me ideaal. Maar voor nu doe ik het nog met deze rakkers. De Dentek comfort clean floss zijn de Y-vormige tandenstokers met zijden draadje met mintsmaak, overigens kun je de achterkant ook gemakkelijk gebruiken.En ook nog de Dentek slim brush. Deze tandenstoker is makkelijk vast te houden en heeft een flexibel uiteinde met wat langere borsteltje.

En dan als allerlaatste, wat mega handig kan zijn voor tussendoor. Soms heb je iets gegeten dat je denkt ieuuwl ik spuw een knoflookgeur uit, of dat het niet zozeer stinkt maar dat je zelf wel wat verfrissing kan gebruiken, komen deze pepermuntachtige-snoepjes goed van pas. The breath Co mouth wetting dry mouth lozenges. Dit zijn een soort van pepermuntjes met een klein mandarijn smaak. Gedurende dag gaat de frisse adem een beetje weg, zeker na maten je wat eet en/of drinkt. Deze pepermuntjes maskeren niet alleen de geur, maar ook bacteriën bestrijden bij de bron.

Dit is dus wat ik op een dag allemaal aan mondverzorgingsproducten gebruik, niet mega veel maar wel uitgebreider dan dat ik eerst deed. Nu ben ik heel erg benieuwd, wat gebruiken jullie allemaal op het gebied van mondverzorging?

*Bevat items die ik ter review ontving.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb dit pakket zelf ook ontvangen, ik vind de mond'snoepjes' heel fijn en werken voor mijn gevoel echt. De Oxyfresh tandpasta vind ik ook heel fijn omdat je gemakkelijk na het tandenpoetsen weer iets kan eten of drinken zonder een vieze smaak te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kende deze producten nog niet, ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.