social icons

search

more from the blog

Gucci Test: Hondenvoer van Herbafix + Winactie

*Blaf!* Vooral veel actiefoto's op je beeldscherm. Normaal is dit helemaal niet de plek waar ik op te vinden ben, al dat social media en die blogs, dat laat ik wel gewoon aan mensen over. Maar soms maak ik een uitzondering, als er een hele grote doos met hondenvoer arriveert bijvoorbeeld. Het is toch wat, voelt echt als fanmail. Zelf kom ik ook uit België, dus ik vind het extra leuk om voer uit België te proberen. Ik mag dan wel Gucci heten, niet al het lekkers hoeft duur te zijn! De afgelopen weken smikkel ik voer van Herbafix, en woef dat smaakt naar meer. Gelukkig mag ik een mede-viervoeter blij maken!

Jammer genoeg moest ik er wel voor op de foto. Al dat geklik en gedoe, ik wil gewoon lekker eten! Maar eerlijk, ben ik geen topmodel? Ik kan heel lief kijken, als ik er maar wat voor terug krijg.. Soms beweeg ik gewoon expres mijn kopje druk heen en weer of steek ik zo nu en dan mijn tong naar buiten. Wat een lol, en wan mij het schelen! Zelf weet ik eigenlijk helemaal niet zoveel van het voer, maar ik kan jullie wel vertellen, elke dag eet ik mijn bakje keurig leeg! Soms ben ik veel te kieskeurig en eet ik liever worstjes, koekjes en snoepjes dan brokjes en natvoer. Elke dag hetzelfde eten is toch helemaal niet leuk? 

Het zijn de lekkerste brokken die ik op heb, altijd als iemand mijn bakje pakt om het te vullen, sta ik al te popelen en kan ik niet wachten op mijn lekkere hapje. Dan sta ik al helemaal springend op twee pootjes zodat ze 'm snel neerzetten. Na het eten kan ik altijd lekker spelen en heen en weer rennen zonder dat ik kotsboertjes moet laten. Super fijn! Voor nu eet ik even mijn brokjes op, en laat ik mijn baasje het internet afzoeken voor de leukste Herbafix-feitjes.

Herbafix, Koudgeperste hondenvoeding
Alle HERBAFIX voedingen zijn koudgeperst. Dit wil zeggen dat de temperatuur van de bereiding niet hoger gaat dat 65 graden zodat de verteerbaarheid van eiwitten zoals kip, zalm en lam veel beter is dan bij een klassieke geëxtrudeerde hondenbrok. Ook voor oliën en vetten, zoals zalmolie, is de koude temperatuur bij de bereiding belangrijk voor het behouden van de versheid. De ingrediënten zoals vb. havermout en volkoren rijst, hebben voor honden wél een voorafgaand kookproces nodig om optimaal te verteren. We kiezen dus voor elk ingrediënt de meest optimale bereidingswijze. Juist daarom kiezen we heel bewust voor koudgeperste hondenvoeding.

Elke samenstelling is vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen. Alle voedingen zijn vrij van tarwe, en dus ook van tarwegluten. Juist omdat we merken dat meer en meer honden hiervoor gevoelig zijn. De voedingen bevatten hoogwaardige dierlijke eiwitten zoals kip, lam, zalm of eieren en dus geen plantaardige eiwitten zoals soja. Uiteraard past het niet in onze filosofie om te werken met smaakmakers of smaakversterkers zoals suiker, zout of bouillons. De smaak wordt volledig bepaald door de kwaliteit van de natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke voeding, maar toch super smakelijk!

 • tarweglutenvrij
 • vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen
 • met natuurlijke anti-oxidanten

Herbafix White
GOED BEGONNEN
met KIP – Natuurlijk, koud geperst, tarweglutenvrij. De WHITE ‘Goed Begonnen’-voeding staat volledig in het teken van het goed gevoel en het welzijn van jouw puppy of junior. WHITE ondersteunt een optimale ontwikkeling van het verteringsstelsel, de spieren en de gewrichten. Goed Begonnen zorgt voor die basis die jouw puppy of junior laat uitgroeien tot een prachtige volwassen hond. Deze voeding is er voor alle puppy’s en juniors vanaf het prille begin tot een leeftijd van 1 jaar.

 • Het eiwitgehalte is afgestemd op de optimale groeicurve. Zo krijgt het lichaam van jouw hond de nodige tijd om zich te ontwikkelen. De WHITE voeding ondersteunt verder een optimale ontwikkeling van de spieren en gewrichten.
 • De eiwitbronnen zijn kip en eieren. Kip is een gemakkelijk verteerbaar eiwit. Wist je dat het eiwit uit eieren de hoogste verteerbaarheid van alle eiwitbronnen heeft? Een hoge verteerbaarheid van eiwitten is belangrijk voor de darmflora. We ondersteunen de darmflora nog verder met probiotica. Dat vinden we heel belangrijk omdat gezondheid en goed voelen sterk bepaald worden door de juiste samenstelling van de darmflora.
 • De juiste keuze van vezelbronnen dragen bij aan een gezonde darmflora én aan een optimale ontwikkeling van het verteringsstelsel.
 • Een puppy en junior hond hebben een andere energie-aanbreng nodig dan een volwassen hond. Jonge honden spelen meer, doen al eens lekker zot, zijn gewoon actiever. Juist daarom bevat deze voeding een optimale balans aan zowel snellere energie-aanbrengende ingrediënten alsook meer langzame energie-aanbrengende ingrediënten.
 • Verrijkt met omega-3 uit zalmolie en natuurlijke anti-oxidanten
 • Net zoals al onze Herbafix voedingen, is deze voeding koudgeperst en vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen (onze filosofie) én toch super lekker.

Dat is onze wens voor jouw lieve hond: veel liefde, warmte, tederheid, avontuur, samen spelen, samen ontdekken én genieten van deze super smakelijke Herbafix WHITE.

Herbafix Blue
HYPOALLERGEEN VERZACHTEND
met zalm – Natuurlijk, koud geperst, tarweglutenvrij. De BLUE, Hypoallergeen verzachtende voeding brengt gemoedsrust in het hoofd van jouw hond. BLUE ondersteunt de immuniteit, het lymfestelsel en de bloedcirculatie. Hypoallergeen verzachtend met zalm is er voor honden die gevoelig zijn voor allergenen, met extra ondersteuning naar spieren en gewrichten. Maar natuurlijk ook voor alle honden die verzot zijn op zalm, actieve oudere honden en actieve gesteriliseerde honden. Het resultaat is een opgeluchte hond, die klaar is voor zijn dagelijkse (sport-)activiteiten samen met jou! Deze super smakelijke voeding is optimaal voor alle honden vanaf een leeftijd van 9 maanden.

 • Een hypoallergene voeding bevat 1 eiwitbron. De eiwitbron in BLUE is zalm. Zalm helpt de voedseltolerantie bij gevoelige honden te verbeteren. Het eiwit uit zalm heeft een hoge verteerbaarheid. Dat is belangrijk voor de darmflora. We ondersteunen de darmflora nog verder met probiotica. Dat vinden we heel belangrijk omdat gezondheid en goed voelen sterk bepaald worden door de juiste samenstelling van de darmflora.
 • De juiste keuze van vezelbronnen dragen bij aan een gezonde darmflora én dragen bij aan de gezondheid van het verteringsstelsel.
 • De vezels uit volkoren rijst en ontsloten havermout, zorgen samen met de omega 3 vetzuren uit zalm, voor een verzachtende werking op overgevoeligheidsreacties.
 • Is verrijkt met natuurlijke anti-oxidanten.
 • Is verrijkt met glucosamine en chondroïtine.
 • Net zoals al onze Herbafix voedingen, is deze voeding koudgeperst en vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen (onze filosofie) én toch super lekker.

De BLUE, Hypoallergeen verzachtende voeding met zalm, is speciaal ontwikkeld voor honden met 1 of meerdere van deze gevoeligheden:
 • allergisch aan kip, eieren of lam
 • extra ondersteuning naar spieren en gewrichten
 • actieve, sportende honden
 • extra ondersteuning naar immuniteit, lymfestelsel en bloedcirculatie
 • gesteriliseerde, maar nog actieve honden
 • doffere en/of jeukende vacht

Herbafix Yellow
VERTERING BEVORDEREND
met KIP en PENS – Natuurlijk, koud geperst, tarweglutenvrij. De YELLOW, Vertering bevorderende voeding werkt zoals een zonnestraal op het lichaam. YELLOW ondersteunt de spijsvertering en bevordert een goede darmwerking. Vertering bevorderend met kip en pens is er zowel voor honden met minder eetlust, als voor honden met een gevoelige darmen. Maar natuurlijk ook voor alle honden die van kip en pens houden. Het resultaat is een happy hond, die zich goed in zijn vel voelt en een goede stoelgang (consistentie) heeft. Deze super smakelijke voeding is optimaal voor alle honden vanaf een leeftijd van 9 maanden. De YELLOW, Vertering Bevorderende voeding met kip en pens, is een zeer smakelijke voeding. Ze is speciaal ontwikkeld voor honden die gemakkelijk plattere stoelgang hebben. Deze voeding is ook geschikt voor kieskeurige eters. Het resultaat is een mooie consistentie van stoelgang, beduidend minder stinkende windjes én een mooie vacht.

 • De eiwitbronnen in YELLOW zijn Kip, pens en eieren. Pens is heel smakelijk en draagt bij aan de darmgezondheid. Kip is een gemakkelijk verteerbaar eiwit en wist je dat het eiwit uit eieren de hoogste verteerbaarheid van alle eiwitbronnen heeft? Een hoge verteerbaarheid van eiwitten is belangrijk voor de darmflora, dat vinden we heel belangrijk. Omdat gezondheid en goed voelen sterk bepaald worden door de juiste samenstelling van de darmflora.
 • De juiste keuze van vezelbronnen dragen bij aan een gezonde darmflora én aan de gezondheid van het verteringsstelsel.
 • Is verrijkt met natuurlijke anti-oxidanten en zalmolie
 • Net zoals al onze Herbafix voedingen, is deze voeding koudgeperst en vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen (onze filosofie) én toch super lekker.

Herbafix Red
VITALITEIT STIMULEREND
met lam – Natuurlijk, koud geperst, tarweglutenvrij. De RED, Vitaliteit stimulerende voeding wakkert het innerlijke vuur aan. RED ondersteunt de stofwisseling en urinewegen. Vitaliteit stimulerend met lam is gecreëerd voor honden met een trager metabolisme of voor honden die veel drinken, vaak urineren en een afwisselende consistentie van stoelgang hebben (constipatie-diarree), alsook voor honden met HD/ED of post-operatief, met extra ondersteuning naar spieren en gewrichten. Maar natuurlijk ook voor alle honden die van lam houden, oudere honden en gesteriliseerde honden. Het resultaat is een vitale hond, die zijn tweede jeugd mag herbeleven. Deze super smakelijke voeding is optimaal voor alle honden vanaf een leeftijd van 12 maanden.

 • Het eiwitgehalte en het vetgehalte in deze voeding is aangepast aan een trager metabolisme en/of overgewicht. Een trager metabolisme kan genetisch bepaald zijn, maar kan ook veranderen tijdens het leven van een hond. Zoals vb. bij sterilisatie en ouder worden. Het verlaagd eiwitgehalte ontlast de nieren en ondersteunt, samen met chondroïtine en glucosamine, de spieren en gewrichten.
 • De eiwitbronnen zijn lam en eieren. Lam is ideaal voor honden met een gevoelige vertering. Wist je dat het eiwit uit eieren de hoogste verteerbaarheid van alle eiwitbronnen heeft? Een hoge verteerbaarheid van eiwitten is belangrijk voor de darmflora. We ondersteunen de darmflora nog verder met probiotica. Dat vinden we heel belangrijk omdat gezondheid en goed voelen sterk bepaald worden door de juiste samenstelling van de darmflora.
 • De juiste keuze van vezelbronnen dragen bij aan een gezonde darmflora én aan de gezondheid van het verteringsstelsel. De vezels uit ontsloten havermout en ontsloten sorghum bevorderen een stabiele bloedsuikerspiegel. Verder werken deze vezels cholesterol verlagend.
 • Verrijkt met omega-3 uit zalmolie en natuurlijke anti-oxidanten
 • Net zoals al onze Herbafix voedingen, is deze voeding koudgeperst en vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen (onze filosofie) én toch super lekker.

RED, Vitaliteit stimulerende voeding met lam is speciaal ontwikkeld voor die honden met 1 of meerdere van deze gevoeligheden:
 • trager metabolisme en/of overgewicht
 • gevoelige vertering
 • veel drinken, vaak urineren
 • afwisselende consistentie van stoelgang (plattere stoelgang-constipatie)
 • HD/ED (heupdysplasie, elboogdysplasie)
 • senior honden
 • gesteriliseerde honden met (licht) overgewicht
 • na het liggen moeilijker recht staan
 • diabetes
Maar natuurlijk ook voor alle honden die van LAM houden, vanaf een leeftijd van 12 maanden.

WINACTIE!
Wil jij nou ook je hond blij maken met hondenvoeding van Herbafix? Ik verloot onder de volgers met een trouwe viervoeter wat kleine zakjes Herbafix. Gucci heeft namelijk meer dan genoeg zoals je zult zien! Er zijn wat zakjes naar dierenvriendjes van hem gegaan, maar ik heb nog wat zakjes over waarmee ik graag een kleine winactie wil houden. :) Laat in de commentsreven weten welk ras het is, en hoe oud het beestje is en wie weet ontvang je binnenkort een leuk pakketje van mij! Het zou enorm tof zijn als je als extra stap ook even de instagrampagina van Herbafix volgt, die plaatsen hele leuke hondenfoto's met hier en daar informatie, weetjes en tips over (hun) voeding. De winnaar maak ik 30 oktober bekend door een mailtje.

Had jij al eens gehoord van Herbafix?

Reacties

 1. Wat een leuk merk en het ziet er super leuk uit. Helaas geen hond hier dus ik sla de winactie over. Er is vast iemand die je er heel blij mee kunt maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. You're welcome! Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands