social icons

search

more from the blog

Last week & mask #1

Een geheel nieuw concept op www.niennthings.nl, namelijk een wekelijkse blogpost waarin ik op iedere maandag de afgelopen week bespreek (vergelijkbaar met een soort dagboek) en een maskertje review. Dit omdat ik al een tijdje opzoek was naar een leuke manier om op de blog niet alleen reviews te plaatsen, en omdat fotodagboeken maken niet zo heel erg voor mij werkt, lijkt het me leuk om dit in tekst te doen. Daarnaast gebruik ik iedere week wel een maskertje, en kan ik dit nu leuk met elkaar combineren. Dit keer een heerlijk sheet mask, met blue berries! Héérlijk. De afgelopen week was een hele rustige week, dit vooral omdat ik sinds dinsdag ziek was. Ik kreeg sinds tijden weer heftige migraine.

Last week
Niet een hele leuke week dus. Vooral heel erg veel geslapen. Ik werd dus vanaf dinsdag ziek,  het hield ondanks alle migraine pillen gewoon aan tot vrijdag. Super naar! Ik heb er als een sloerie bij gelopen (als ik al liep). Vier dagen niet buiten geweest. En als ik al licht zag, was dat met een zonnebrilletje op. Heerlijk fancy maar niet heus. Ik heb hele dagen in bed gelegen, geslapen en wat omgedraaid in mijn slaap. Rond een uurtje of acht, als het dan bijna donker was ging ik even naar beneden om daar wat tv te kijken of iets te eten. En dat was het eigenlijk dan ook wel, want dan ging ik weer proberen of ik kon slapen en me de andere ochtend goed genoeg voelde om naar school te gaan. Wat hem dus uiteindelijk niet werd.. woensdag had ik eigenlijk stage, en donderdag had ik een studiedag. Hierdoor heb ik gelukkig bijna geen lesstof gemist.

Inmiddels is het zondagavond, en ga ik morgen weer naar school. Ik hoef pas heel laat in de middag te beginnen, en dat geeft mij maandagochtend altijd even de tijd om lekker wat dingen voor mezelf te doen. Wat blogfoto's schieten, artikelen te maken en wat schooldingetjes te doen. Op zondag gebruik ik meestal elke week een maskertje, ik heb er super veel en vind dat echt zo'n heerlijk momentje voor mezelf. Omdat ik dit nu dus iedere week voor een artikel ga doen, word het helemaal een soort routine. Ik heb een flinke masker stash met wel meer dan veertig 'losse' maskertjes en zo'n 12 maskertubes. Sheet masks, kleimaskers, crème maskers, noem maar op! Dus elke week weer wat anders. 

Mask of the week
Dit keer een heerlijk maskertje van . Ik kende dit merk helemaal nog niet, maar ik vind het zo tof! Elk masker heeft zo zijn eigen ingrediënt en werkt voor een bepaald probleem/huidtype. Dit masker is anti- aging en moet de huid zacht en verstevigd achterlaten. Het helpt de soepelheid en vitaliteit van de huid te herstellen. Maar je hebt ook nog heel veel andere soorten zoals oplichtend, elastiserend, reinigend, voedend, verfijnend, enz. Wat me meteen opviel aan dit masker, is dat er maar liefst 21 gram product in de sheet zit. Dit is onwijs veel voor een masker. Sheet maskers kun je eigenlijk zien als een combinatie van een masker en een serum. Het voedt meestal enorm, en als je je bedenkt dat een normaal serum ongeveer 30 ml bevat, en in een sheet masker al 21 gram vocht zit, is dat best veel. Nadat je het 20/30 minuten op je gezicht gehad hebt, kun je het vocht ook nog een beetje uit het masker knijpen en op je gezicht in masseren en dat laten zitten. Dit masker ruikt heel erg lekker fruitig en fris naar blauwe bessen.

Ingredients 
Water/Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Vaccinium Angustifolium(Blueberry)Fruit Extract, Alcohol Denat., Trehalose, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, HydrogenatedLecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Phaseolus Radiatus Extract, Betula PlatyphyllaJaponica Bark Extract, Rumex Crispus Root Extract, Phenyl Trimethicone, Carbomer, Peg-60Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, Methyl Paraben, Propyl Paraben, Parfum/Fragrance.

Mask review
Na gebruik was mijn huid heerlijk zacht, en voelde niet meer zo droog aan. Mijn poriën lijken wat meer naar elkaar 'gezogen' en de huid ziet er heel erg fijn uit. De ochtend nadat ik het masker aangebracht heb voelt het nog steeds echt super gehydrateerd aan, alsof ik echt een super voedend serum de avond ervoor heb laten intrekken. Het is inmiddels officieel herfst, en dat merk ik meteen aan mijn huid. De afgelopen twee weken was het weer wat slechter dan voorheen, waardoor mijn huid wat droger is geworden. 's Ochtends is het enorm koud en hier en daar gaan de eerste verwarmingen al aan, waardoor de huid en het haar steeds droger van worden.  Ik kan me voorstellen dat dit hét masker is dat je huid nodig hebt in de gure wintermaanden. Ik heb nog wat meer maskertjes van dit merk, en kan niet wachten om ook die te gaan gebruiken. The Face Shop is te kopen via de webshop Little Wonderland, een webshop die allerlei Koreaanse make-up/skincare verkoopt.

The Face Shop Real Nature Mask Sheets €2,15 €1,49

*Bevat item(s) die ik ter review ontving

Gebruik jij vaak sheet masks?

Reacties

  1. Oeeeh het lijkt mij een heerlijk masker!
    Ik merk dat m'n huid ook weer erg droog is dus hij lijkt mij perfect!

    Liefs, Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands