social icons

search

more from the blog

Tag time: The fashion tag.

Een super lange tijd geleden dat ik een tag deed, maar het leek me wel eens leuk. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n tag-lover, in de zin van dat ik ze eens in de zoveel tijd invul maar ik vind het altijd super leuk om er zo nu en dan een artikel over te maken. We komen in het nieuwe seizoen vol met vesten, winterjassen, dikke truien en enkellaarsjes. Tijd voor een tag over kleding, mode, items & mijn smaak op het gebied van Fashion. Draag ik bijvoorbeeld veel jurken? Of ben ik meer van de broeken? Allemaal verschillende vragen die ik ingevuld hebt, lijkt het je leuk mag je natuurlijk altijd de TAG overnemen. It's all about fashion!

Welke outfit heb je de afgelopen tijd non stop gedragen?
Een outfit van de vakantie toen de zon nog heerlijk scheen en het weer soms ietsjes tegenviel, en ik echt vaak droeg is hierboven op de foto te zien.  De perfecte outfit voor een vakantiedag waarop het weer een beetje tegenvalt. Een hele leuke top van Jacqueline de Yong, spijkerjasje van de Only & gestreepte pantalon van Boohoo. Toppertje die je toch een beetje warm houd op zomeravonden ookal lijkt dat nu zo lang geleden. Als het weer iets beter was, droeg ik vaak een heel leuk shortje van Vero Moda. Met leuke borduursels aan de zijkant en een lichte wassing. 

Hoe zou je je stijl omschrijven?
Ik zou mijn stijl omschrijven als super gevarieerd. Soms draag ik heel veel opvallende kledingstukken met te gekke printjes, felle kleuren, opvallende details. Maar ik draag ook vaak hele basic items die niet zo opvallen. Het is maar waar ik zin in heb, ik heb onwijs veel kledingitems en heb vaak periodes waarin ik bepaalde kledingstukken heel veel draag, en daarna niet meer. Heel afwisselend dus, niet echt iets vast qua smaak. Ik ben soms helemaal in de ban met bepaalde trends en ga er dan helemaal in op, en soms draag ik alleen echt wat ik leuk vind, en laat ik de 'populaire' items die binnen no-time uitverkocht zijn links liggen.

Wat ligt er vooral in je kast?
Vooral heel veel jumpsuits en tops. Ik kom om in de t-shirts, ben gek op truien en draag graag blouses. Maar in de zomer draag ik vooral heel veel 'pakjes'. Zoals ik dat altijd noem. Lekker makkelijk, een broekje en topje in één. Geen gedoe over wat ik aan moet doen en of het wel bij elkaar past. Zit heerlijk, zowel lang en bedekt als kort en wat meer 'bloot', love it! Jammer genoeg is het nu veel te koud voor bepaalde outfitjes, die blijven dus nog even in de kast liggen!

Wat is het duurste item in je kast?
Dit is een hele lastige, omdat ik vaak niet zoveel geld uitgeef per item. Vaak koop ik van veel geld meerdere items. Ik denk dat het duurste item die ik momenteel in mijn kast heb hangen, een wollen vest is van het merk Soaked in Luxury. Ik geef mijn geld liever uit aan een paar merkschoenen dan een kledingitem van dure merken. Omdat ik kleding onwijs afwissel en soms niet eens zo vaak draag, bij schoenen doe ik echt nooit miskopen. 

Welk item zou je nog heel graag willen hebben?
Oef, dit is een lastige. Het is onmogelijk om maar een item op te noemen.. Ik vind de pantalons van Stradivarius echt super tof, en staan nog hoog op mijn lijstje. Zitten en staan zoveel leuker dan skinny jeans. De pantalon is op dit moment echt zo favoriet, ik vind ze enorm tof en begin ze zelfs een beetje te collecten. 

Favoriete kleur qua kleding?
Dit is niet zo moeilijk, zwart natuurlijk! De kleur waarmee je het meeste kan, is zwart. Ik denk dat hier veel mensen mee eens zouden zijn, zwart is gewoon de makkelijkste kleur op het gebied van kleding. Kan altijd met elkaar, staat mooi bij iedere huidskleur/haarkleur, corrigeert en matcht heerlijk. Verder vind ik pasteltinten ook super leuk, maar meer iets voor de lente/zomer. Niet echt iets voor de herfst en winter, maar zwart vind ik wel altijd kunnen. Ook al vinden veel mensen zwart helemaal geen kleur, ik kies voor zwart. ;)

Hoe veel geef jij uit aan kleding?
Ik denk ongeveer zo'n €100 in de maand. Ik ben 16 en heb niet zoveel te besteden, maar ik denk dat ik wel ongeveer op dit bedrag per maand uitkom. Het is niet weinig, maar ook niet super veel. Daarnaast koop ik wel vaak echt in de sale, of met kortingscodes. 

Wat zijn je favoriete winkels?
Een klein rijtje, H&M, Pull & Bear, Bershka, ZARA. Ik koop ook wel eens items van andere winkels, maar dit zijn winkels waar ik altijd super goed kan slagen. En eigenlijk altijd helemaal niet weet wat ik moet kiezen, omdat het vaak helemaal mijn style is. 

Wat is jouw ideale “to go” outfit als je niet weet wat je aan moet trekken?
Een lekkere oversized trui, pantalon en een paar sneakers. Je kunt ook in plaats van een pantalon een mom-jeans met borduursels aantrekken, dan is de look meteen compleet anders. Makkelijk aan te doen, zit lekker, simpel maar toch leuk!

Welke trend zou je graag zien blijven of terug komen?
Trompetmouwen! Ik vond alle items met trompet/klokmouwen zo geweldig dit jaar! Wel soms wat onhandig, je moet goed uitkijken dat je bijvoorbeeld niet met je lange klokmouw ergens in je eten zwiert. Maar het staat zo leuk, en doet voor een top die verder basic is echt wonderen. Ik heb bijvoorbeeld een hele leuke trui met trompetmouwen, een hele leuke playsuit met klokmouwen. Favorietjes, draag ik super vaak!

Wat voor schoenen draag jij meestal?
Sneakers, ik ben echt een sneakermeisje! Iets wat ik helemaal niet had verwacht, want als klein meisje droomde ik altijd van schoenen met hakjes, en een paar hoge pumps. Maar dat vind ik nu dus helemaal niks, zo onhandig lopen en helemaal nergens bij passen. Een enkellaarsje met een hak, okay super leuk. Maar die prinsessen-achtige pumps zijn zo passé. Ik vind het nu heerlijk om op een paar sneakers rond te dwarrelen, het liefst een stel Nikes of Adidasjes. Maar ik vind Vans verrassend lekker lopen, en draag die dus ook heel vaak.

*Bevat item(s) op de foto die ik ter review ontving

Dit was dan alweer de TAG. Hopelijk vond je het leuk om 'm te lezen. Nu is mijn vraag voor jou, hoe zou jij je eigen style omschrijven? Let me know in de comments!

Reacties

 1. Oooh, ja een pantalon is nu ook echt mijn favoriet en de ZARA shop ik ook heel graag. Het liefst shop ik elke maand nog meer kleding maar ik denk dat ik ook rond de 100 euro per maand shop. Naast het dure schoolgeld en op mijzelf wonen heb ik helaas ook denk niet meer over..
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuke tag! Misschien neem ik hem over, als dat mag
  pantalon vind ik een fijn om te dragen

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag! Die outfit die je draagt op de foto is echt heel tof! Vind het moeilijk om mijn stijl te omschrijven maar ik hou van het combineren van classy & casual items!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke tag! Ik heb hem van je overgenomen op mijn blog. X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands