Mogelijk gemaakt door Blogger.

Haarroutine producten najaar 2017

De laatste tijd gebruik ik steeds meer producten voor in het haar. Eerst hield het na shampoo, conditioner en antiklitspray wel op, maar de laatste tijd ben ik ook meer van de haaroliën en stylingproducten. Wat volume hier en daar creëren. Ik ben er maar zoet mee. Een hele routine is geboren. Het zijn nog al wat producten op het moment, maar ik gebruik niet altijd alles. Soms sla ik dat product over en ga ik voor een ander stylingproduct. Omdat het weer steeds minder wordt en het haar steeds droger lijkt te worden, leek het me wel leuk om mijn laatste tips & tricks te delen. Wat gebruik ik nu iedere keer, wat werkt voor mij en wat zijn echte favorietjes op het gebied van haarverzorging. Dit is wat ik de afgelopen maanden veel gebruik. Verschillende merken, verschillende producten. Dé routine die voor mij op dit moment erg prettig werkt!

De shampoo op dit moment, is een hele bijzondere zee-zout shampoo van Lush. Sinds ik een echte Lushie ben heb ik meerdere shampoo producten gekocht en geprobeerd, maar dit is toch wel de ultieme shampoo. Het is een soort scrub die je op je hoofdhuid in masseert, die vervolgens in shampoo substantie smelt. Het scrubt als het ware de hoofdhuid, maakt de lokken schoner dan een shampoo ooit bij mij heeft gedaan. Door de zee-zout krijg je enorm veel volume in je haar en krijgt de hoofdhuid echt een boost. Pure liefde! Ik wil niks anders meer.

Zo nu en dan gebruik ik droogshampoo. De laatste tijd is mijn haar echt super snel vet, wat waarschijnlijk door de weersverandering komt. Normaal kan ik eigenlijk iedere dag mijn haar wel wassen omdat het zo snel vet word, maar door de shampoo 'Big' van Lush is mijn hoofdhuid zo schoon, dat ik het nog wel 1 dag uit kan stellen, dit worden twee dagen als ik de derde dag wat droogshampoo gebruik. Deze is van Andrélon en werkt prima. Niet mega fijn, maar doet wat het moet doen. Ik vind hem niet perse super veel volume geven.

Dan een product die niet volume creëert, maar structuur geeft aan je lokken! Dit is een product die ik pas vrij recentelijk gebruik, omdat het nieuw op de markt is. Aveda kwam uit met dit product, waarvan de formule per ongeluk ontstond. Om een beetje die beachlook vast te houden, kun je dit product gebruiken. De undone haarstyle is helemaal terug, en maakt zijn comeback met dit product. Een bijzondere samenstelling, namelijk zee-zout én suiker. De Texture Tonic van Aveda bestaat voor 94% uit plantaardige basis en zorgt voor de begeerlijke golvende lokken maar houdt haar soepel en beweeglijk door een ‘no-product’ finish dankzij een unieke combinatie van rietsuiker en magnesiumsulfaat – ook wel bekend als Epsomzout. De blend van de Texture Tonic is eveneens verrijkt met een polymeer – pullulan – maar dan op plantaardige basis. Ik ben mega enthousiast over dit product, en ben vanaf eerste gebruik helemaal om. Dit is wat ik nog zocht in een haar product! Grappig, want ik krijg echt complimentjes over hoe mijn haar zit. Psst, dit is wat daar voor zorgde! ;)

Hier verschillende haarstyling producten die ik zo nu en dan gebruik. Drie volume producten, van twee verschillende merken. Ik heb niet mega dun haar, maar vooral super stijl haar waar weinig mee te doen is. Ik vind volume altijd fijn en gebruik dus ook meerdere producten om volume in mijn haar te krijgen. Twee producten zijn van het merk Giovanni, die een hele lijn aan producten heeft waarvan ik er twee in bezit heb. De Foam styling mousse en Hair Volumising Super Booster. De mousse is super fijn en kun je flink veel volume creëren zonder het haar zwaar te maken. Dit product ruikt heerlijk naar mandarijn en papaja boter. Als ik mijn haren krul, blijft het door dit product ook veel beter zitten dan voorheen, toen ik het niet gebruikte. De Super Booster geeft je haar net even die extra boost. Is krachtig genoeg om alleen te gebruiken, maar werkt ook fijn met andere producten uit de lijn om de ultieme volume-look te krijgen. Dit schijnt ook een hele fijne te zijn voor als je kroes- of beschadigd haar hebt. De Super Booster gebruik ik als extra stap, en gebruik ik niet altijd. Vaak gebruik ik na de mousse het volgende product, namelijk de Jason Thin to Thick Haarspray. Een paar spraytjes maar. Wat ik zo fijn aan deze vind, is dat het helemaal niet plakt zoals sommige vieze haarsprays doen. Ik haat haarspray, maar dit is de enige die ik wel fijn vind en dus gebruik. Mocht ik mijn haar nog gaan föhnen of krullen/stijlen gebruik ik ook een heat protector. Ook maar een paar spraytjes, niet te veel. 

De laatste tijd ben ik ook weer helemaal van de oliën. Wat werkt dat lekker op de huid! Ik heb drie flesjes van Natessance, die ik elke keer afwissel. Man man man, wat zijn die zuinig in gebruik zeg! Ik heb de flesjes in totaal al zeker twintig keer gebruikt en toch lijken ze gewoon nog vol te zitten. Ruikt heerlijk, voedt goed en is een multifunctioneel product. Te gebruiken voor in het haar, op de huid en handen/nagels. Natessance heeft meerdere versies, en ik ga zeker nog eens flesjes bestellen.

*Bevat item(s) die ik ter review ontving

Welke producten gebruik jij in je haarroutine?

3 opmerkingen

 1. Wat een mooie producten gebruik jij voor de verzorging van je haar! Ik begin mij ook steeds meer in haar producten te verdiepen, het is zo leuk om nieuwe dingen te ontdekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow jij hebt echt een hele routine, ik zou eigenlijk meer producten moeten gaan ontdekken. Die sea salt shampoo van Lush lijkt me heerlijk. Ik hou er sowieso van als je haar eruit ziet alsof je net van het strand komt! LOVE IT.

  Sommige producten kende ik ook niet, dus dat is ook altijd leuk om te lezen. Ik ga me er iets meer in verdiepen! Heat protector is inderdaad erg belangrijk, don't forget that!

  LIEFS

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!