social icons

search

more from the blog

Sfeer in interieur maken + mijn meubel-wishlist

Sfeer in je huis/kamer maken, vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met onze verhuisplannen in het zicht merk ik dat ik de laatste tijd helemaal obsessed ben met het nadenken over meubels, sfeer creëren en interieur dingetjes bekijken. Ik vind het allemaal zo spannend en leuk! Ik woon al mijn hele leven in hetzelfde huis, waar we nooit echt aan drastische veranderingen deden. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom ik er zo in doorsla, het idee dat ik straks meubels kan gaan kopen en alles helemaal kan gaan inrichten zoals ik wil, maakt me intens gelukkig. Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit leek het me leuk én mega handig om wat tips te delen waardoor je sfeer in je huis kan creëren. Meubels an sich doen niet zoveel, je moet er 'leven' in blazen. Daarnaast laat ik ook allerlei meubelstukken zien die ik wil gaan aanschaffen voor in mijn nieuwe kamer.

We wilden eigenlijk al een tijdje verhuizen, maar zijn pas sinds een tijdje echt intensief aan het zoeken. We hebben al diverse huizen bezocht en hebben nu een huis op het oog die het echt helemaal voor ons is. Ik woon samen met mijn zus nog thuis, maar leven wel echt allemaal ons eigen leventje. Dit huis heeft dé ruimte om een eigen leefruimte te ontwikkelen. Ik wil uit dit huis maar een paar meubels meenemen naar mijn nieuwe kamer, waardoor ik ook wat nieuwe dingen kan gaan aanschaffen. Dit vind ik toch wel een van de leukste dingen. Urenlang spenderen op de online catalogus van IKEA. Man, man, man. Wat een hoop kanten kun je op gaan! In mijn kamer wat straks mijn slaapkamer is, ga ik verschillende hoekjes maken. Een geïmproviseerde woonkamer, door een leuk zithoekje. Een kantoor, door middel van een hoekje met kasten en een bureau. En natuurlijk ook gewoon een lekker bedje, zodat ik uiteindelijk ook lekker kan gaan slapen.

Zorg voor een heus knuffelgehalte
Als je je comfortabel wilt voelen, gebeurt dat het makkelijkste door het huis of de kamer er ook zo comfortabel uit te laten zien. Kussens, plaids en poefjes zorgen voor een warm en sfeervol effect. Het maakt het daarnaast ook een stuk meer af. Het lijkt alsof je dan aan alles hebt gedacht. Maar het is ook gewoon fijn voor jezelf, als je een avondje alleen thuis bent kun je een lekker kleedje uit een mand pakken en eronder gaan liggen. Leg wat plaids op een houten bankje, gooi wat kussens in de bank en laat het er zo gezellig mogelijk uitzien. Leuke/zachte kussens hoeven helemaal niet duur te zijn. Of je het nu kunt aaien en lekker vast kunt houden, of gewoon alleen sfeervol neerzet. Dat nodigt het je toch veel meer uit om lekker te gaan zitten? 

Houtkachel/haard 
De grootste sfeermaker in huis als je het mij vraagt; de houtkachel! Het vuur van een open haard of houtkachel is gezellig, sfeervol en werkt daarnaast ook erg ontspannend. Bovendien kun je door het gebruik van een houtkachel jaarlijks veel geld besparen op energiekosten. Een houtkachel werkt zuinig en schoon en is daarvoor niet belastend voor het milieu.Iets wat ik ook erg belangrijk vind. Het huis verwarmen door het stoken van hout is al een tijd in opkomst, en je ziet ze steeds vaker overal voorbij komen. Tegenwoordig zijn de designs zo mooi dat ze geweldig staan in ieder interieur! Ik vind het super tof en droom dus ook ooit van een exemplaar in mijn eigen huisje. Misschien óóit!

Sfeerverlichting/(geur)kaarsen
Verlichting is een belangrijke sfeermaker waarmee je het gezellig in huis kunt maken of juist niet. Warm en zacht licht zorgt voor gezelligheid, wit en fel licht niet. Het is een misschien wel het grootste cliche, maar kaarslicht het interieur toch echt meer sfeer en gezelligheid. Kaarsen, (en dan vooral geurkaarsen) kandelaren en theelichten noem het maar op. Zet ze op een plankje, op de salontafel, op een dressoir of tafel. Daarnaast is de geur van heerlijke aroma's een fijne bijkomstigheid.

Planten en boeketten
Planten en bloemen brengen zoveel sfeer in huis. Het ruikt lekker, geeft wat kleur en staat erg gewoon erg leuk om tafel. Een mooie grote groene plant, een paar kleine cactussen of een mooie kamerplant met prachtige bloemen. Kies een plant die in jouw interieur past! Zelf heb ik op dit moment vooral neppe bloemen en planten in mijn kamer staan, maar als ik straks meer de ruimte heb lijkt het me ook erg leuk om echte planten ook een plekje te geven. Het is super leuk om zo nu en dan voor jezelf een boeketje te kopen!

Decoratie
Wanneer de basis voor je gezellige (woon)kamer er is, stijl je hem natuurlijk nog af door het toevoegen van de juiste decoratie. Decoratie kan ervoor zorgen dat je jouw persoonlijke stijl nog meer naar voren kan laten komen. Je voelt je natuurlijk pas echt pas thuis in een woonkamer die helemaal naar jouw smaak gestyled is. Kies bijvoorbeeld voor een mooi canvas doek of  textielposter aan de muur. Je kunt tegenwoordig allerlei leuke canvasdoeken laten ontwerpen; wereldkaarten, gezinskiekjes of vakantiefoto's. Zelf heb ik een hele mooie wereldkaart van CanvasCompany aan de muur hangen. Je kunt er met vlaggetjes in steken om aan te geven waar je allemaal al bent geweest. Perfect voor iemand die van reizen houd. Ik heb zelf nog geen perfecte foto om op canvas te laten drukken, maar dit is zeker een leuke manier om je (huis)kamer meer eigen te maken. Decoreren is een proces dat nooit stopt, de mogelijkheden zijn dus eindeloos dus je kunt je bij het decoreren helemaal uitleven! Let's decorate.

Hierboven een kleine impressie van de kant die ik op wil gaan. Dit zijn bijna allemaal meubels van de IKEA. Ik vind dat scandinavisch interieurstijltje erg mooi, en ik heb daarom ook mijn ogen uitgekeken op Tumblr en Weheartit. Plaatjes om bij weg te dromen en je eigen interieurtje door te kunnen vinden. Zo kwam ik er achter dat ik dit keer niet voor verf op de muren wil gaan, maar aan het behangen ga slaan. Ik wil zo'n hele toffe baksteenmuur-idee als behang. Dat vind ik zo tof staan! Dit is een beetje de richting waarin ik denk, natuurlijk is het nog maar de vraag of dit allemaal uiteindelijk in mijn kamer beland. Misschien ga ik wel een hele andere kant op! Voor nu ga ik nog lekker verder op interieur toer. Ik kan nou al niet meer wachten om straks mijn ruimte onder handen te gaan nemen en jullie het eind resultaat te laten zien!

*Artikel in samenwerking met CanvasCompany

Hoe maak jij het sfeervol in huis?

Reacties

  1. Je deelt goede tips! Ik wil zelf ook echt zo'n gezellig huisje, maar vaak maak ik er een troep van omdat ik vaak dingen laat slingeren, dus of het handig voor mij is om overal plaids en kussens te hebben liggen weet ik niet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn ook op zoek naar een huis, en hoewel we nog niets gevonden hebben dat bij ons past vind ik zulke moodboards zoals jij hier hebt gemaakt echt wel handig. Dat geeft meteen weer welke kant je uit wilt gaan qua stijl. Van een haard in huis droom ik dus ook. Zo plezant! Dat wil ik dus ook echt héél graag ooit hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind kussens ook zo'n giga verschil maken! ook leuk om die soms af te wisselen :)Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands