social icons

search

more from the blog

Dingen waar ik écht gelukkig van word

Zo nu en dan is het super goed om eens stil te staan bij de dingen die je écht gelukkig maken. De laatste tijd is dit een soort tag die over het internet rondgaat. Op sommige momenten kan ik wel genieten van een paar kleine dingen, waar ik dan veel geluk uit haal. De ene is wat groter dan de andere, maar een goed gevoel geven ze mij zeker. Ik denk dat het heel belangrijk is dat iedereen dit soort dingen heeft in zijn of haar leven. Dit zijn de dingen die mij écht gelukkig maken. Inmiddels zitten we alweer bijna drie maanden in 2018, één van mijn 'goede voornemens' was meer stil staan bij de dingen die mij gelukkig maken, zodat ik daar intens van kan genieten. Alleen maar positiviteit!

Eten & Drinken
Ik ben gek op eten, altijd al geweest. Als ik ergens intens zin in heb en bijvoorbeeld uit eten ga of van plan ben iets te bestellen, neem ik daar echt de tijd voor en geniet ik intens. Ik kan de halve dag er naar uitkijken. Ik eet best wel langzaam en geniet heel bewust van elk hapje en slokje. Ik ben best wel picky als het gaat om eten. Ik vind iets super lekker, of helemaal niks. Ik ben vooral helemaal gek op de Italiaanse keuken, pizza's & pasta's. Als we pizza bestellen, kan ik vaak mijn geluk niet op. Het maakt niet veel uit of ik een diepvriespizza naar binnenwerk, of bestel bij een pizzazaak. Het leukste zijn toch wel die pizza-avondjes met vriendinnen. Films kijken en kletsen onder het genot van pizza's.  Een avond lekker eten, lekker drinken en volop genieten van al die zintuiglijke prikkels.

Een boekje lezen
Vroeger las ik altijd super veel, maar tegenwoordig veel minder vaak. Ik moet vaak in een bepaalde mood zijn om uren lang te lezen en me helemaal op te laten gaan in een goed boek. Maar als ik het dan eenmaal te pakken heb, ben ik niet te stoppen. Ik vind blogs ook heerlijk om te lezen, en doe dat nu veel meer dan eerst. Nog leuker dan blogartikelen lezen, is natuurlijk maken. Dat had zelfs een heel losse categorie op deze lijst kunnen zijn: fotograferen, bloggen, instagram. Maar dat ligt best voor de hand, anders deed ik het niet iedere week. Een boek is toch heel wat anders dag een blogpost, of e-books. Het is heerlijk om onder het genot van een kopje thee wat hoofdstukken weg te lezen. Ik kan nu al niet wachten tot de zon heerlijk schijnt, zodat ik buiten op de loungebank een boekje kan gaan lezen.


De liefste viervoeter
Oh, wat ben ik toch gek op ons lieve hondje! Sinds ik een half-tussen-jaar heb, spendeer ik veel meer tijd thuis dan voorheen. Het is heerlijk om lange wandelingen op het strand met hem te maken. Omdat ik er nu bijna altijd ben, merk je echt dat hij meer achter me aanloopt de hele dag. Het is super grappig om te zien hoe hij elke keer blij is dat ik er ben en niet de hele dag weg moet. Ik vind zijn aanwezigheid altijd zó leuk. Hij is zo vrolijk, knuffelt graag en hij is zulk leuk gezelschap. Zeker nu het zonnetje steeds meer doorkomt, nog even en we kunnen lekker samen buiten in de tuin zitten en spelen. Het is nog wel even wachten natuurlijk..
De verhuizing
Yas! Ik heb het nog niet officieel in een blogartikel benoemd, maar aankomende zomer ga ik verhuizen! Afgelopen weken heb ik alleen maar goed nieuws gekregen, zo werd ons bod geaccepteerd en gaan we met ons gezinnetje verhuizen. Wat aankomende zomervakantie op de planning staat. Daarnaast kreeg ik ook te horen dat ik de opleiding Media & Communicatie mag gaan volgen bij Nimeto Utrecht. SO EXCITED! Eigenlijk gaat alles drastisch veranderen. Het was toch wel even slikken toen we het goede nieuws te horen kregen, het is een prachtig huisje en ik was het meest enthousiast van ons allemaal over de verhuisplannen. Maar ons huis aan strand waar ik mijn hele leven hebt gewoond verlaten om bijna een uur verder op te gaan wonen is niet niks. We kennen er letterlijk helemaal niemand. Gelukkig kunnen we gemakkelijk met de trein reizen. Ik kijk het meeste uit naar de verhuizing om lekker te gaan klussen en er een prachtige woonruimte van te gaan maken. Hopelijk leer ik snel een hele hoop mensen kennen en voelen we er ons écht thuis. Dat is het belangrijkste!

Lentekriebels
Sinds het zonnetje schijnt hoop ik alleen maar meer op zomerweer. Ik ben een totaal ander mens in de winter. Ik wil alleen maar slapen, ben moe en heb nergens zin in. Zomers ben ik een stuiterbal die té vrolijk is. Het was de afgelopen weken best prima weer, af en toe een zonnetje en redelijke temperaturen. Helaas gaat het nu in een dalende lijn naar beneden en moeten we nog wat winters weer trotseren. Hopelijk treed de lente snel in, en vervolgens de zomer. Oh men, wat kijk ik daar naar uit! Lentekriebels overal. 

Waar word jij écht gelukkig van?

Reacties

 1. Ik word ook gelukkig van eten haha, maar dan ook echt van een goede lunch of lekker diner <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt he. Maakt soms niet eens uit wat het is. Als ik maar kan genieten. :)

   Verwijderen
 2. Ik kan ook niet wachten totdat het weer lente is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook erg fijn om een leuk boek of tijdschrift te lezen met een lekker kopje thee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he! Toch die lentekriebels elk jaar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enige waar ik elke keer dan aan denk, is die verrotte voorjaarsschoonmaak.. Maarja daarna heb je ook wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahja, dat is altijd eventjes balen. Daarna is wel alles weer heerlijk fris!

   Verwijderen
 6. Rosanne Schol28 februari, 2018

  Wat een leuk artikel! Ik ben enorm gelukkig met die weekje vrij. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een dotje is je hondje! Zoo schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awh, zeker waar! Hij is erg geliefd. Ons puffy vriendje.

   Verwijderen
 8. Leuk artikel om te lezen. Zeker fijne dingen in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands