social icons

search

more from the blog

Zomer-achtige items in de herfst dragen

Het is alweer november. En hoewel het voor ons gevoel bijna kerst is, was het nog niet eens zo heel lang geleden volop zomer. Iedereen heeft weleens een momentje waarbij je voor de kledingkast staat en letterlijk niks hebt om aan te trekken. Vooral in de herfst/winter is dit een veel voorkomend probleem. Je kunt namelijk heel makkelijk je items uit je zomergarderobe mixen en matchen met je wintergarderobe. Zie het als een combo van dat tikkeltje zon, en warme chocomelk. Ik help je op weg!


Herfst. Een prachtig jaargetijde. In elk geval, wat natuur betreft. Veel fashionista’s nemen met pijn in hun hart afscheid van de zomer. Het seizoen waarin misschien ook jij wel je favoriete kleding draagt. Toch hoeft de komst van het koude seizoen er niet toe te leiden dat al die items maandenlang in je kast hoeven te verdwijnen. Helaas kan het niet heel het jaar door zomer zijn, wat betekent dat we tijdens de wintermaanden onze zomerfavorieten helaas moeten opbergen. Met pijn in het hart maken de fleurige zomerjurkjes plaats voor dikkere versies. Maar toch kan je de zomer nog een beetje in je kast houden, want er zijn items die je ook prima in de herfst/winter kan dragen.

Lange laarzen onder korte(re) kledingitems
Door lange laarzen onder korte culottes, rokken of jurken te dragen creëer jij de perfecte winterse look. Zelfs onder lange items kan dit gewoon, en staat het super stylish. Neem bijvoorbeeld de plissé-rok (met of zonder panty) en draag hier lange laarzen met een klein, bescheiden hakje onder. Dit is extra warm en ook nog eens erg fashionable!

Zomerse jas als tussenlaagje
Draag je bomberjack, leren jack of andere zomerse jas gewoon als onderdeel van je outfit en draag daarover een winterjas als je naar buiten gaat. Zo creëer je een extra laagje, wat weer voor warmte zorgt! Het staat ook nog eens leuk, en geeft een speciale twist aan je look. Als het wat kouder weer wordt, is dit precies wat je nodig hebt.

Jurkjes of rokjes
Mijn favoriete ding aan de zomer, wat helaas vaak meer in de kast blijft hangen in de winter. Omdat het dan veel te koud is. Gelukkig kan het op veel 'goede' herfstdagen wel, namelijk het dragen van rokjes en jurken. Je hebt vast een aantal jurken of rokjes die je zo graag draagt, dat je ze graag het gehele jaar door draagt, dan alleen in de zomer. Maak hem in een paar stappen winterproof. Wanneer je hem combineert met een zwarte panty of maillot geef je er meteen al een winterse twist aan. Een lange of halflange rok in combinatie met een oversized trui. Rokjes zoals deze ruffle luipaard variant van My Jewellery. Droomcombinatie als je het mij vraagt!

Sieraden
In de zomer zie je veel meer sieradenmerken- en lijnen uitkomen met de mooiste collecties. Wat in de herfst vaak wat stil komt te liggen. Vaak kunnen de bohemien sieraden wat ongepast zijn, en de gehele kerstcollectie om de ledenmaten overdreven zijn. Maar minimalistische sieraden kunnen altijd! Dit is zo'n beetje mijn levensmotto, en dat zal ook altijd zo blijven.

Truien overal onder of overheen
Een trui an sich is al heel erg leuk en outfit-waardig, maar deze leukerds zijn natuurlijk ook prima te combineren met andere items. Je ziet steeds meer mensen een trui over hun (lange) jurken dragen, maar ook zie je ze veel in tuinbroeken en onder slipdresses. Grote truien kunnen er natuurlijk voor zorgen dat jij er ook groter uit gaat zien dan je eigenlijk zou willen. De oplossing? Een riem. Een riem zal er voor zorgen dat je taille toch zichtbaar blijft.

*Bevat ontvangen items van MyJewellery

Draag jij dingen uit jouw 'zomergaderobe' in de winter? Zoja, hoe doe je dat?

Reacties

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Na goedkeuring komt de comment online.

Profile Photo

Nienke Hilbrands

Welcome

Hi! Je bent zojuist op niennthings.nl beland. Mijn online plekje over alles wat mijn creativiteit op dat moment prikkelt. Vaak is dit in de trant van lifestyle, beauty of gedachtespinsels. Zo nu en dan een scheutje food en fashion er bij en een flinke dosis persoonlijke input. Elke week nieuwe artikelen online.

Follow me on Instagram @nienkehilbrands